sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Sunnuntaina

Voi miten ihana sunnuntaisää on ollut tänään! Kävin aamulla hiihtämässä ja äsken tulimme kävelylenkiltä. Meillä on täällä kiva hiihtomaja reilun kuuden kilometrin päässä, siellä myydään kuumaa mehua, kahvia ja muita virvokkeita. Majan ikkunasta on mukava seurailla lintuja ruokintapaikalla, harmittaa kun en taaskaan muistanut ottaa kameraa mukaan. Siitäpä sitten aasinsilta pistelyyni:) Aika paljon muuntelin maaliskuun mallia parin vuoden takaisesta pistelylehdestä, tein siitä vain noin puolet:





Ajatuksenani oli arpoa tämä, mutta en ole tyytyväinen viimeistelyyni, on vähän tuommoinen möykky vaan. Joten itselle tämä jää, orkideakoriini roikkumaan. Kevään edetessä taidan kuitenkin jotain arpoa, kunhan saan onnistuneen palkinnon aikaseksi;)

Kaivoin esille Home of a Needleworker -työni, jonka aloitin vuosi sitten tammikuussa ensimmäisenä Hassutustyönä. Sen jälkeen en ole siihen pistoakaan tehnyt, jotenkin se ei vaan ole innostanut. Vaan nytpäs teen sitä ihan innolla, kun taas alkuun pääsin.

Kiva, kiva, ensi viikolla on Vaihtuvat vuodenajat -vaihdon postituspäivä, varmaankin siitä raportti sitten seuraavaksi.

Tässä pistelyssä on kevät kyllä jo melkein kesän kynnyksellä, sitä odotellen aurinkoisia ulkoiluhetkiä:



sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Ystävättäret

Hyvää sunnuntaita! Olipa raikas aamulenkki tuulen tuiverruksessa!

La-d-da:n "Friends forever"  valmistui loppuviikosta ja eilen koristelin sillä suklaarasian kannen:




Huh-huh mikä rämpiminen taas olikaan kuumaliimoineen päivineen. Alareunaan jäi liian paljon näkyviin kangasta ja siihen on tarkoitus ostaa jokin nätti pieni rusetti, tuo nauhasta tehty kömpelö rusetti on vaan väliaikainen. Tuskartelun jälkeen en ollut yhtään tyytyväinen lopputulokseen, mutta kas, lähdin sitten heti hiihtämään ja kun tultuani katselin valmista rasiaa, se näyttikin ihan kivalta. Pieni irtiotto siis oli paikallaan:)







Olen valinnut mallin ja kankaan satuaiheiseen vaihtoon. Lankoja puuttuu vielä niin paljon, ettei työ pääse etenemään alkua pidemmälle. Loput langat ostankin parin viikon päästä Tallinnasta, kiva reissu tiedossa:)


Tuiskuista sunnuntaita! 




lauantai 11. helmikuuta 2012

Ystävänpäivä mielessä

Ystävänpäivä lähenee...mutta kovin vähän olen sen eteen töitä tehnyt, kokonaista kaksi korttia on lähtenyt matkaan! Paikallisen ystävän kanssa on kyllä jo sovittu kahvitreffit tiistaille:) Ystävät ovat kuitenkin mielessä ja niinpä on ollut mukava tehdä tätä Sarilta lahjaksi saatua Friends forever pistelyä:




Koetan olla kiirehtimättä tätä ja niinpä aloitinkin neulomaan Rikke-myssyä siinä ohessa ja onpa taas yhdet jämälankasukat tekeillä.

Sain joululahjaksi Edith Holdenin kuvituksella olevan kalenterin. Siinä on niin viehättäviä kuvia joka kuukaudelle, että pidänkin esillä vain kuvapuolta. Englannissa taitaa olla aika lailla leudompi helmikuu kuin täällä:





Niin kivasti sopii ystävänpäivän teemaan nuo lintuset oksalla.


Enpäs höpöttele nyt enempää, vaan lähden hiihtämään kun pitkästä aikaa tarkenee.

Hyvää ystävänpäivää jo etukäteen!




keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Kaunis sydän

Ihastuin jokin aika sitten Irmelin aloittamaan kauniiseen sydänpistelyyn, ja koska lehteä ei ollut enää saatavilla, Irmeli ystävällisesti tarjoutui lainaamaan minulle omaansa. Näin kaunis pistelystä sitten tuli:





Tein sen DMC:n langoilla, ihan ohjeen mukaisia eivät kaikki langat ole, mutta sinne päin kuitenkin. Kangas on hienoa Silkweaverin 28 ct Opalescent Luganaa, väri Rock-A-Bye ja sen on kauniisti kimaltavaa.


Viimeistely tietysti sydämen muotoon:




Ompelukin onnistui ihan hyvin, saumavaraa jätin kyllä turhan vähän ja meinasi lähteä ruopumaan, kun en siksakannut. Vaan eipä se haittaa, kun ei päällepäin näy, eikä joudu koristeena kulutukselle.


Pistelyssä on minusta kiva talvinen tunnelma, marjat ovat sinertävät, huurteiset.  Pakkasta riittää vielä täällä meilläkin, joten näihin tunnelmiin:




torstai 2. helmikuuta 2012

Pieniä lahjuksia

Tammi-helmikuussa on muutamalla ystävälläni syntymä- tai nimipäivä, ja heille olen tekaissut pieniä lahjoja. Olen jo aiemmin esitellyt Renato Parolinin Talven värit -kirjasta pistellyn E- "roikon", tässä vielä se ja kaksi muuta yhteiskuvassa:




E meni siis Erjalle, S Sinikalle ja K saa roikkonsa helmikuun puolen välin tienoolla.


Riitalla oli ihan vasta nimipäivä, hänelle pistelin lainalehdestä kukkakimpun korttiin:




Sarille tein syntymäpäivälahjaksi kirjanmerkin, malli on Jardin Priven (sain sen Sarilta keväällä lahjaksi, silloin pistelin sen itselleni pinkeepiksi):




Viime aikoina olenkin tehnyt nopeasti valmistuvia pikkutöitä ja nyt on kaikki valmiit pistelyt esitelty (paitsi kevätvaihdon salainen). Viimeksi esittelin aloittelemaani lintuaiheista sydänmallia, se alkaa olla viittä vaille valmis. Aloittaisinkohan sitten Sarilta saamaani La-d-da:n Friends forever mallia, se olisi kiva viimeistellä yhden rasian kanteen...