torstai 29. maaliskuuta 2012

Lukemista ja katseltavaa

Pari päivää sitten sain mukavaa yllätyspostia. Kristiina, tuo Espanjan väliaikainen asukki, kotiutui ja ilahdutti minua tuliaisellaan:


Lehdessä on monen monta ihanaa mallia mm. ruusuja ja kukkia. Horoskooppimerkkejä tulee varmaan moni ystäväni saamaan;) Kiitos, kiitos Kristiina!

Mikäpä muukaan kuin lukeminen on sopivampaa ajanvietettä "yksikätiselle". Sain viimeinkin kirjastosta tämän:




Tuo trilogiahan tuli hiljattain telkkarista, todella hyvä! Kirjainmerkki on lahja Jaanalta (joka on sen itse nyplännyt) ja se sopii tuon kirjan väliin/tyyliin paremmin kuin hyvin. Kiitos Jaana:)

Sain ennen joulua tuliaisiksi pienen kukkivan lehtikaktuksen. Sattuipa sitten kohta "somasti", että vanha kaktukseni käytävän ikkunalla koki ikävän kohtalon: mieheni pudotti sen vahingossa mattokääröllä... Vein sitten sijaan uuden  ja nyt se kukkii taas:




Lunta satelee sakeasti ulkona, keväisempiä säitä odotellen!

maanantai 26. maaliskuuta 2012

Keltainen talo

Viime vuoden RP-hassutuksen ensimmäinen aloitukseni oli LHN:n Home of a Needleworker. Se jäikin sitten ainoaksi työksi, joka ei valmistunut vuoden loppuun mennessä. Aloittelin sitä uudella innolla joku aika sitten ja taloa pistellessäni tuli mieleeni Lumiruusun kotitalo, josta olin juuri nähnyt kauniin talvisen kuvan. Koskapa talo pistelyssäni muistutti paljon enemmän Lumiruusun kotia kuin meidän kerrostaloa, tuli minulle idea pyytää Lumiruusua vaihtoon kanssani: antaisin pistelyni viimeisteltynä Lumiruusulle ja hän voisi lähettää minulle vastalahjaksi vaikkapa jotain ristipistotarviketta (joten Lumiruusun antama kuva minusta omassa blogissaan milteipä pyhimyksenä on höpönhöpöä;).




Niinpä tämä taulu koristaa nyt erään herttaisen emännän kotia Pohjanmaalla:)



On mukavaa, että pistely pääsi sitä muistuttavaan paikkaan.
                 

keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Kukkoset

Ostin Jaanalta tosi kivan Vautierin kukkomallin enkä saattanut pitää siitä näppejäni erossa, niinpä se on jo viiimeisteltykin:




Pistelin DMC:n langalla ja kangas on keskivihreää Zweigartia. Kokonaisuuteen olen peräti tyytyväinen;) Ohje on myös sellaiseen versioon, että pistellään "pohja", silloin toivotetaan "bonsoir". Tulee varmaan tehtyä sekin versio.

Muuten kuuluu kehnoa. Maanantaina töistä tullessani kaaduin liukkaalla aivan yllättäen selälleni ja otin vasemmalla kädellä vastaan. Se oli ihan kamala tärsky. Sain pahan värttinäluun alaosan murtuman ja varmaan pienoisen kipushokin. Murtuma reponoitiin (vedettiin siis kolmista miehin paikoilleen) ja kipsattiin. Onneksi ei sentään kallo haljennut:)

Toivon että pystyn tekemään satuvaihdon pistelyn loppuun, kunhan alkuvaiheen kivut loppuvat, olen onneksi oikeakätinen.

Tämä orkideani on taas aloittanut kukintansa:


keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Terveiset Tallinnasta

Sunnuntaiaamuna alkoi matka Tallinnaan, ensin linja-autolla Helsinkiin ja sieltä Baltic Princessiin. Ostoskierroksen jälkeen rantauduin hyttiini, ilta meni rattoisasti kirjan, neuleen ja telkkarin parissa. Sainkin nukuttua hyvin, minkäänlaista melua ei kuulunut, liekö minulla ollut hyttinaapureita tällä kertaa ollenkaan:) Aamulla nappasin kuvan kahvilassa istuessani:




Lähdin maihin heti klo 8.30, menin suoraan hotelli Tallink Cityyn (Virukeskusta vastapäätä) matkalaukkua viemään ja iloisesti yllätyin  kun sainkin huoneen heti käyttööni. Hyvä hotelli, voin suositella!

Ensimmäinen kohteeni oli Karnaluks, jossa onnistuin kuluttamaan aikaa yli kolme tuntia... Suurimman osan tuosta ajasta katselin ja kiertelin yrittäen saada käsitystä mitä kaikkea siellä olikaan tarjolla. Olen käynyt tukussa kaksi kertaa aeimminkin aikamoisella kiireellä, nyt ei ollut kiire minnekään. Ostin DMC:n muliinilankoja, nauhoja, puikkoja, neulelankoja ja muutakin tarvittavaa, kaikkea kuitenkin maltillisesti, tutkailin ja vertailin.

Seuraava kohde oli samassa talossa oleva Abakhan Fabrics- kangaskauppa. Olipa sinne kiva mennä Karnaluksin valtavan tavaramäärän jälkeen. Tästä kaupassa oli myytävänä kankaitten lisäksi nauhoja yms. hyvässä järjestyksessä. Täältä taidan tehdä seuraavan kerran ainakin nauhahankinnat.

Saman kadun varrella keskustaan päin takaisin mentäessä on suuri kangaskauppa Kangadzungel. Siellä on kankaitten lisäksi tarjolla myös jos jonkinlaista oheistarviketta. Täältä ostin muutaman pätkän  viimeistelykangasta.

Joitakin hankintoja tein myös Kaubamajan kangasosastolta, myös siellä on DMC:n muliinilangat edullisia.

Nappasin hotellilla kuvia hankinnoistani:



 Langat ja pääsiäisaiheinen rp-työ Karnaluksista. Pakkaus maksoi vähän päälle kolme euroa...no, kangasta (erittäin suuriruutuista) tuskin tulee käytettyä tuohon tarkoitukseen ja langatkin olivat jotenkin kumman tuntuisia, mutta ostinkin tuon mallin vuoksi, siitä on kiva tehdä pieniä osia pääsiäiseksi. Suloinen oravakitti on Kaubamajasta.




Nauhoja, bambupuikkoja, liimaa, neuloja ym. sekalaista




Neulelankoja



Viimeisessä kuvassa viimeistelykankaita, kovin paljon en niitä löytänyt tai ehkä paremmin sanottuna en osannut katsoa sillä silmällä. Karnaluksissa oli kyllä erittäin edullisia sieviä kankaita, joita olen nähnyt esim. Sinellissä tai Sinooperissa, mutta niitä myytiin täysin metrein. Somia eläinaiheisia kankaita en löytänyt. Nuo kuviolliset pellavakankaat (kuvassa taempana) ovat aivan ihania, niitä myytiin esim. Hansa Linessa vanhassa kaupungissa, olivat siellä alennuksella, jonkin verran yli 7 euroa metri.

Ostin tietenkin Suva-sukkia ja itselleni Espritin paidan:



Huh, huh...kyllä jossain vaiheessa tuntui että pää pursusi lankoja ja nauhoja, niinpä piti päästä Pierren suklaakahvilaan:



Oon tuota kahvilaa ennenkin suositellut ja suosittelen nytkin, aika erikoinen ja ihana paikka:)

 Illalla kävin syömässä Peppersacissa, sitäkin voin edelleen suositella:


Olin syömässä parvella, valokuva otettu sieltä. 


Syönnin jälkeen asetuin hotellihuoneeseeni nauttimaan hyvästä kirjasta, telkkariasta ja pehmeästä sängystä.
Seuraavana aamuna sitten aamusauna ja aamiaisen jälkeen ennätin vielä kierrellä kaupungilla ennen laivan lähtöä. Sitten kotimatka kansipaikalla ja puuduttava linja-automatka yötä myöten kotiin. Olipa kiva reissu, eka kertaa pääsin ihan itse matkaan, kotiväkikin sai lomaa minusta;) Kukaan ystäväni ei ole niin innostunut käsitöistä, että olisi jaksanut rampata niiden takia kauppoja, joten en pyytänyt ketään heistäkään mukaani. Vaihtelu virkistää:)

Kristiinan silmukat-blogissa on hyvät tiedot ja ohjeet ko. kaupoista joissa kävin, jos joku kiinnostui. Kiitos Kristiinalle kun on koonnut meille tietoja:)

Tänään kävin hiihtämässä ystävän kanssa monta tuntia, huomenna lähdemme päiväseltään Ouluun. Loppuviikosta suunnitelmissa hiihtoa, jos vaan sää vielä hellii. Ja tietenkin pistoja ristiin. Kotihommat jääköön keväämmälle...




perjantai 2. maaliskuuta 2012

Mukava aloitus lomalle

Tänään sain postia salaiselta Vuodenaikaystävältäni:) Näin kauniisti paketoitu, huomaa kaunis metallilangasta tehty pääsiäismunakoriste paketin päällä:




 Paketti oli koottu kyllä viimeistä piirtoa myöten minulle sopivaksi. Ilmoittautuessani vaihtoon, kerroin että ilahtuisin vaikkapa neulavihkosta. Nyt sain kauniin sellaisen, lempisuunnittelijani Jardin Priven pistelyllä:




Neulavihko on kuvassa auki levitettynä, sisäpuoli on kaunista valkopilkullista vihreää kangasta, harmi kun ei tullut siitä otettua kuvaa valoisan aikaan. Tämä on aivan ihana!

Lisäksi sain JP:n ihastuttavan "Kevättilkkumallin" (ei ollut sitä minulla ennestään), pellavaa "Apple blossom" -värissä ja pastellisävyisiä lankoja. Ystäväni oli ajatellut laittaa tuota kangasta minulle "ei pisteltävän lahjan" sijaan, koska tiesi että pistelykangasvarastoni ei ole suuri. Se oli oikein hyvä ajatus!




Kiitos ihanasta paketista sinulle kevätystäväiseni, ajatuksella olit paketin koonnut!

Ensi viikolla olen siis lomalla:) Sunnuntaina lähden Tallinnaan, tarkoitus on koluta käsityökauppoja parin päivän ajan. Seuraavalla kerralla sitten reissun kuulumiset. Kauniita kevättalvisia päiviä kaikille!