perjantai 20. huhtikuuta 2012

Vielä satuilua

Kirsin suunnittelema Punahilkka-kirjanmerkki pääsi heti pistelyyn. Kirsihän oli pistellyt sen siniselle kankaalle, mutta minuä valitsin vihreän, koska ainut tummansininen kankaani olisi ollut liian tiheää minulle tässä tilanteessa. Vaikka osoittautui, että eipä tämä vihreäkään ollut käsivaivaiselle kaikkein helpoin juttu, joten annettakoon pienet epätasaisuudet anteeksi:




Pujotin napit nauhoihin ja nauhan päät lakkasin värittömällä kynsilakalla, etteivät rispaannu. Merkki on kyllä tosi nätti, kiitos vielä Kirsille!

Tässä merkki nyt meneillään olevan Tyttö joka leikki tulella -kirjan välissä:



Eilen kävin  poistattamassa kipsi kädestä etuajassa, hiersi niin pahasti. Rtg:ssä kaikki ok, nyt vaan tästä jäykästä ja voimattomasta ranteesta pitää alkaa kuntouttamaan toimivaa. Tiistaina menen töihin.

Nyt teen salaista pistelyä ja senkin jälkeen salaista...
Hyvää viikonloppua!



keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Satuvaihtopaketti parilleni Kristiinalle

Minulla oli ilo olla satuvaihdon nuorimman osallistujan Kristiiinan pari ja olisikohan ihan niin, että nuorimman pariksi sattui vanhin;) Kristiina kertoi pitävänsä Beatrix Potter -hahmoista, Helinä-keijusta ja Bambista, niinpä päätin tehdä BP-pistelyn. Mallikirjaa selatessani tiesin heti mitä haluan pistellä, vaikka se olikin aika isotöinen malli. Minulla on vielä paljon oppimista tuon viimeistelyn saralla ja tälläiset isommat työt ovat helpompia viimeistellä, ei tarvitse pientä piipertää taitamattomana. Onneksi työ oli jo pitkälle edistynyt ennen rannetapaturmaa ja sain loputkin pisteltyä pikkuhiljaa yhden terveen käden turvin. Viimeistelyyn olin pyytänyt ystävän apuun, mutta loppujen lopuksi eräänä päivänä kokeilin onnistuisinko itse ompelemaan, ja onnistuihan se, vaikka melkein koko päivä menikin:)

Tälläisiä söpöläisiä seikkailee tyynyliinassa:








Kylkiäisten kanssa olikin sitten hankalampaa, en ensin millään meinannut löytää mitään kivaa, mutta onneksi Kristiina ilahtui näistä:



Helinä-Keiju albumi, jonne löysin muutaman BP-kortin, keijutarroja ja tuo satumaisen värinen lankakerä, josta Kristiina voi neuloa vaikkapa pienen huivin tai lyhytvartiset sukat.

Olen jo monta kertaa todennut että tämä oli tosi kiva vaihto, sitä oli ilo tehdä ja saada itsekin!




perjantai 13. huhtikuuta 2012

Little Red Riding Hood elikkäs Pieni Punahilkka

Sain ihan uskomattoman paketin satuvaihdon tiimoilta Kirsiltä. Olin kertonut vaihtoon ilmoittautuessani, että tykkään erityisesti Punahilkasta. Tiesin kyllä, että tuota toivetta olisi hankala täyttää ristipistoillen, joten ilmoitin myös pitäväni Beatrix Potter -hahmoista ja Bambista ja luulinkin jompaa kumpaa vaihdossa tulevan. Mutta minullepa osuikin parikseni Kirsi, jolla ei kovin helposti menekään sormi suuhun ja näin ihania Punahilkka -juttuja sitten sain:

Täydellisen ihana neulavihko:





Lisukkeina Kirsin ulkomailta hankitut Punahilkka-lautasliinat, kortti, jossa satu kerrottuna ja kuvitettuna, Hannu ja Kerttu kiiltokuvia ja rp-malli:


Eikä ihan mikä tahansa rp-malli, vaan Kirsin itsensä tätä vaihtoa varten suunnittelema Punahilkka-kirjanmerkkimalli, saapi olla kateelllinen;):



Tämä oli niin mahdottoman mukava vaihto, sain enemmän kuin uskalsin odottakaan, Kirsi on todella nähnyt vaivaa minun vuokseni, kiitos, kiitos tuhannesti! Tykkäsin kyllä ihan hirveästi itsekin tehdä omalle parilleni vaihtoa, siitä sitten toisen kerran, kunhan parini postailee ensin. Kiitos Marille vaihdon järjestämisestä!

keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Postia Pohjanmaalta

Muistanette kun joku aika sitten lähetin vaihdossa Lumiruusulle Home of a Needleworker -taulun. Itse silloin ehdotin tuota vaihtoa hänelle, kun pistellessäni ko. työtä hoksasin sen muistuttavan heidän kotiaan. Ehdotin vaihtoa, jossa minä lähetttäisin tuon pistelyn viimeisteltynä ja Lumiruusu voisi sitten lähettä minulle vaikka jotain rp-tarviketta, esim. pari kankaan palasta ja jonkin mallin.

Eilen sitten saapui tuo paketti minulle ja olin kyllä kuin Eila Ihmemaassa, niin runsaasti kaikkea tuiki tarpeellista ja ihanaa oli paketissa, ihan liikaa verrattuna lähettämääni, mutta eihän tässä voi kuin ihastella ja iloita näistä tarvikkeista. Kuvat puhukoot puolestaan:



ristipistomallit


kankaat, langat (mm.elämäni ensimmmäiset Atalien-langat), pitsit ja suosikkilehteni JCS, kuvasta jäi pois sellainen kiva "hengari" valmiille työlle




Sitten vielä tälläinen kaitaliina, joka passaa niin hyvin lipaston päälle väreiltään, vähän jouduin lyhentämään.Näitä ihanuuksia tutkiessa ja ihastellessa menee monta päivää, eihän näitä raaski heti paikoilleen laittaa!

Lumiruusu, olet uskomattoman antelias ja hyväsydäminen ihminen, tuhannet kiitokset vielä tätäkin kautta!



sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Iloista pääsiäisaamua!




Pääsiäinen on sujunut leppoisissa merkeissä kotosalla. Aika tavalla uutta lunta oli sadellut pitkäperjantaiksi, eilen oli aurinkoista ja hieno sää näyttää tänäänkin tulevan. Jospa ensi viikolla jo lämpenisikin.

En malta olla taas vilauttamatta keskeneräistä kevätpistelyäni:




Olen ihan ihastunut tähän JP:n malliin! Ajattelin kehystyttää tämän tauluksi. Tietysti nyt on suunnitelmissa tilata  kesä-, syksy- ja talvitilkkukin ja vaihtaa taulu sitten aina vuodenajan mukaan...

Mukavaa pääsiäisen jatkoa!




tiistai 3. huhtikuuta 2012

Tipunen

Voi miten soman pääsiäiskortin eilen sain:



Kortti on Ninnun käsialaa, kiitos ihanasta pikku piiperoisesta! Olen ihastellut monesti Ninnun tekemiä kivoja kortteja, hänellä on taitoa ja silmää!

Aloittelin tekemään Vuodenaikavaihdossa saamaani Jardin Priven ""Kevättilkkua":




Pistelen vaihdossa saamalleni "Apple blossom" -pellavalle, kivasti passaa mielestäni tähän malliin. Pistely etenee hitaasti, mutta toivottavasti varmasti. Ranne on kipsissä vielä kolme viikkoa, siis kaiken kaikkiaan viisi viikkoa. Vaan hätä keinot keksii: kipsikäsi pitää kangasta paikoillaan painollaan joko pöydällä tai polven päällä (vinkki Lumiruusulta, jonka ystävä oli näin tehnyt). Kipsikäden sormista ei ole juurikaan hyötyä, koska käsi on kipsattu niin jännään asentoon. Pistely yhdellä kädellä on kyllä hidasta, mutta minnekäs sairaslomalaisella kiire olisi.


Edith Holdenin kalenterissa on taas niin kaunis kuva huhtikuun kohdalla, meillä tälläista taitaa olla vasta toukokuulla: