torstai 31. tammikuuta 2013

Mukavaa postia:)

Vanhenemisen kunniaksi sain Sarilta ihanaa postia! Meillä ei Sarin kanssa ole mitään "virallista" syntymäpäivävaihtoa, pieniä paketteja vaihdetaan ihan muuten vaan:) Paitsi että Sarilta tullut paketti ei kyllä ollut mikään pieni! Kauniisti paketoidusta kääröstä paljastui aivan ihana "matkaboxi"! Mistähän ihmeestä Sari on löytänytkin minulle tämän Punahilkka-aiheisen laukun???




Kuvassa on näkyvillä laukusta löytyneet ihanuudet Punahilkka-teemalla: pistelty tyyny, viimeistelykangasta ja ihanan punaisia nauhoja.

Tässä laukun toinen puoli:



Ja tässä pistely lähempää, eikö olekin nätti:




Mukana oli vielä erittäin kaunis ja teemaan sopiva kortti, mutta harmillisesti se jäi kuvista pois. Kiitos Sari sinulle, tämä oli ihana pakkaus!

Minä olen täällä jo kohta kaksi viikkoa väkertänyt lumihangen kimpussa, vähän kardinaalin pyrstöä on näkyvillä:




Kangas on tiheää, mutta aika hyvin olen alkuhankaluuksien jälkeen päässyt sinuiksi sen kanssa. Paljon on vielä puurtamista, mutta tämä on mulle nyt oikein sopiva työ näin hiihtokaudella. Tuohon alhaalle keskikohtaan tuli tuollaisia näkyviä pystyrantuja, kun pistelin alhaalta ylös jonkin aikaa, mutta siihen kohtaan tulee onneksi jälkipistoja, niin ei varmaan erotu kovinkaan pahasti valmiista työstä. Outihan tekee tätä samaa ja hänen blogissaan on kuva mallista. Outi on aloittanut pistelyn eri kohdasta ja on muutenkin jo paljon pidemmällä. Jospa minäkin seuraavalla kerralla!




lauantai 19. tammikuuta 2013

Talvisia tauluja

Meillä täällä lunta tulla tupruttaa, kuten Forest Snowfall -taulussani, jonka sain kehystämöstä alkuviikosta, kehysvalintani on mielestäni oikein onnistunut:




Se pääsi "talvitauluseinälle" makuuhuoneeseen:




Jouduin siirtämään talvitauluni olohuoneesta makuuhuoneeseen, kun siirtelimme olohuoneessa huonekaluja. Entisellä paikalla kokoelmassa oli vielä yksi pienempi taulu, mutta nyt on tarkoitus laittaa tuohon tyhjälle paikalle neljäs isompi taulu, sitten joskus.

Sain ostaa ihania pistelykankaita blogiystävältä, siis aivan ihania! Aloitin heti innokkaasti pistelemään kauniille kankaalle aika isoa kardinaalilintumallia, pienen kulman olen saanut aikaseksi, sen parissa vierähtää varmaan muutama viikko. Pitänee ottaa jossain vaiheessa väliaikakuva:)

Mukavaa talvista viikonloppua!



perjantai 11. tammikuuta 2013

Lintusia

Ihana pikkulintutyö valmistui:




Kiitos Maija tästä kauniista kitistä! Muokkasin mallia niin, että jätin leveät punaiset reunat kirjoituksineen ja kukkasineen pois. Viimeksi jo valittelin miten hankala tätä oli minun mielestä pistellä kankaan kovuuden ja vierivieressä olevien pistojen vuoksi. Hattua pitää nostaa suuritöisten mallien pistelijöille,minä kun jo meinasin tuskastua tämän pikkuriikkisen kanssa!

Sitten on valmistunut helpommin pisteltäviä. Sari oli tehnyt joulun aikaan monta tälläistä pistelyä ja niistä innostuneena tein minäkin yhden ja liimasin sen puiseen sydämeen:




Sitten Outin avustuksella pääsin käsiksi tähän malliin:




Marilla eilen ihastelin erittäin kauniisti viimeisteltyä kardinaalityötä ja voi miten paljon muitakin ihania malleja löytyi linkin takaa. Ehkä sitten ensi talven lumille tilaan tuolta punaisia lintuja, tässä nyt tämän hetkinen kokoelmani:




Tarkoitus on kyllä tehdä vielä yksi kardinaalityö, kunhan saan sopivaa kangasta siihen.

Niin viikko taas hurahti perjantaihin:)




lauantai 5. tammikuuta 2013

Pakkaspäivänä

Tavoistani poiketen tein pari uudenvuodenlupausta. Ensiksikin yritän hiihtää enemmän kuin viime vuosina, käsityöt ovat näet pikkuhiljaa nakertaneet hiihtoharrastustani ja muutakin ulkoilua. Tänään onkin ollut hieno hiihtosää, päivän hiihto-osuus on jo hoidettu. Toiseksi yritän olla ostamatta uusia ristopistomalleja...muutama on kuitenkin ihan pakko hankkia ja vaihdot yms. on sallittuja:)

Forest Snowfall valmistui. Pistelykangas oli niin nafti (halusin sen pistellä tuolle harmaalle) että jätin alareunasta ja sivuilta ornamentit pois. Tekstiin oli pakko käyttää DMC:n sinisävyistä lankaa, koska suositeltua lankaa minulla ei ollut tarpeeksi. Liian jyrkästi tuossa langassa tuo väri vaihtuu, tekstistä ei saa selvää kovin helposti (ainakaan tuossa valokuvassa), mutta ei nyt mahda enää mitään...Ostin kaupasta kehykset, mutta kehystysyritykseni oli ihan tuhoon tuomittu, koska kangas on aika löpryä, joten vien sen kuitenkin kehystämöön ensi viikolla. 




Maijalta sain joulukuun alussa ihanan Dimensionin jouluisen lintukitin. Aloittelin kuitenkin tekemään sitä nyt joulun jälkeen. Alkuun tuntui ettei pistelystä tule mitään, pakkauksen aidakangas oli kovaa, sormenpäät välillä teipattuina sitä olen tehnyt ja kangas on tiheää ja pistoja vierivieressä. Alkukankeuden jälkeen teen sitä ihan innoissani, siitä tulee minusta tosi nätti. Aion soveltaa pistelyä niin, että en tee ollenkaan tuota punaista osuutta. Tässäpä kuva mallista ja lankasotkuista:




Suunnitelmissa on pistellä lisää lintusia, kardinaali taitaa olla seuraavana vuorossa.
Hyvää loppiaista!