sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Vielä yksi syksyjuttu...

Toivottavasti ette ole vielä ihan kurkkua myöten täynnä syksyisiä pistelyitäni. Syyskärpänen pisti minua tänä syksynä aika ätäkästi (kuten joulukärpänen joulun alla), mutta jospa tämä olisi viimeinen syysaiheinen tekele tälle vuodelle.
Biscornukirjassa on niin monta minuun makuuni olevaa mallia ja tämä orava-aiheinen on yksi niistä:


Tämä on kirjassa olevia isoimpia malleja ja on siinä viimeistelty litteäksi tyynyksi. Minulla on tuossa kuvassa viritelty jo kiristysnauha työn ympärille, koska tein siitä neulatyynyn:


Kangas on kivaa ruudullista pellavaa, jota sain Saaralta vaihdossa alku kesästä. Tämä onkin jo toinen orava-aiheinen samalle kankaalle. Kulhoja ostin kaksi kappaletta tuohon tarkoitukseen. Ensimmäinen ei ollutkaan oikein sopiva kuvioltaan, toisen väri oli hyvä, mutta liian iso. Sopiva kulho löytyikin sitten omasta kaapista, siinä on ruusu yhdellä sivulla, mutta sepä ei näy kun pidän sitä piilon puolella. Reunaan liimasin nauhan somisteeksi.Alemmassa kuvassa näkyy meneillään olevan työn lankoja. Kuvassa näkyy myös saksikoriste. Blogiystävä tilasi kankaita ja sain laittaa tilauksen parista kankaasta hänen mukanaan. Sain aivan ihanaa antiikinvalkeaa kimaltavaa kangasta, joka näytti pelottavan tiheältä. Oli pakko kokeilla, onnistuuko pistely ja niinpä tein kokeeksi pienen saksikoristeen. Kyllä pistely luonnisti, kunhan totuin kankaaseen ja olin tarkkana. Lankana koristeessa on Fils a Soson kaunis Rajasthan.

Eilen olimme Jyväskylässä, se on mukavan tuntuinen kaupunki, tyttömme on hyvin viihtynyt siellä.
Nyt on mitä kaunein syyssää, ulkoilemisiin!
 
 


14 kommenttia:

Marja kirjoitti...

Ihania oravia ;)

Kirsi kirjoitti...

Kerta kaikkiaan hieno työ! Oravat on niiiiin ihania!

Virpi kirjoitti...

Onpas ihanan syksyinen työ ja emmehän me tämmöisiin ihanuuksiin kyllästytä koskaan =D

Lumiruusu kirjoitti...

Ei tosiaankaan näihin ihanuuksiin voi kyllästyä,päinvastoin ! :D Kun näen näitä sun pistelyjä niin vaan innostun itekin lisää...tänään mulla on ohjelmassa Sari H.n n ja hänen Tyttönsä
synttärikortit.

Sitten jatkan taas Sunnuntain kunniaksi vielä kovin keskeneräistä Seimiaiheista Joulusukkaani :)

Arki-iltoina mun "lukujärjestyksessä" on vaihtoja ja Kirsin Joulukalenteria ,viikonloppuisen teen aina vielä hiukan niitäkin ja sitten sitä oma työtäni mikä tuntuu hauskimmalta .! ! :D :D

Kulho-neulatyyny on upea viimeistely ,sako ideaasi lainata tarvittaessa ! :)

Kimaltava kangas on varmasti oikea ihanuus, onko se Silkweaverin ?!

Virpi kirjoitti...

Lisää vaan tätä syksyä, vastahan sitä on alkuun päästy! Mä saan aivan mieletöntä energiaa ku katselen näitä ihania syksyisiä kuvia täällä. Jouluunkin on vielä aikaa, niin mä aina ajattelen ja saan sitten ehkä yhden joulujutun pisteltyä...

Tuo malli on siis niin ihana ja nuo neulatyynyt mahtavia!

Saara kirjoitti...

Oi miten söpöjä oravia! :) Ja taas ihastelen sun kekseliäitä viimeistelyideoita.
Äläkä höpise mitään kyllästymisestä, näitä on niin kiva katsella ja sitäpaitsi syksy on vasta alkanut ...ehdit vielä vaikka mitä!
Saksikoriste on kaunis, miten ei olekaan tullut pitkään aikaan pisteltyä mitään tuon tyylistä, liukuvärjätyllä langalla.
Tänään oli kyllä täydellinen ulkoilusää, onneksi sattui viikonlopulle. :)

Marjut kirjoitti...

Kauniita pistelyjä! Ja Jyväskylä on kiva kaupunki:)

Irmeli kirjoitti...

Niin nättejä kaikki nämä syksypistelysi ja kivoja viimeistelyjä. Ei näihin todellakaan kyllästy ja mukava seurata, kun joku saa aikaiseksi :).

Matleena kirjoitti...

Olivatpa pistelysi syys-, joulu- tai mitä vaan pistelyjä aiheeltaan, ne ovat niin ihania ja kauniita. Harrastuksen pitää olla hauskaa, saa siis tehdä ihan mitä itse haluaa. :)

Yllättäen törmäsin FB:ssa Ristiin Rastiin -blogiin. Ensin luulin sinun blogiksi, mutta tutustuminen osoittautui melkein blogisi kaimaksi. Oletkohan ollut tietoinen. Löytyy muuten täältä http://ristirasti.blogspot.fi/

intsu kirjoitti...

Nämä sinun syysaiheistkin on niin ihastuttavia,että eihän niihin voi kyllästuä. Hurmaavat pörröhännät neulatyynyssä nyt,kuinka malttaa neuloja laittaakaan.

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Oi, ei syksypistelyistä voi saada koskaan kyllikseen! (Ja syksypistelykärpäsen purema on paljon kivampi kuin noi ällöt hirvikärpäset, joita täälläpäin - valitettavasti - on enemmän...)
Tosi nätti viimeistely(kin) oravapistelyllä, ja niin herkullisia värejä tuossa alhaalla.

Sari (saristitching) kirjoitti...

Ihanat oravaiset. Nää ovatkin samaa sarjaa kuin se, jonka sain Maijalta.

Pirena kirjoitti...

Voi miten kaunista pistelyä olet taas saanut aikaiseksi.

Mari kirjoitti...

Syksyiset pistelty on ihan parhaita ja niin kauniita nämä sinunkin. Olet ollut taas ahkerana, ihania viimeistelyjä ja lankoja olet käyttänyt. Ilo katsella :)