keskiviikko 6. elokuuta 2014

Lomalta pois

Edellisen kirjoituksen otsikko oli: Lomalle, nyt sitten sopiva otsikko lie tuo Lomalta pois...viimeinen lomapäivä näet meneillään:(

Hellettä on piisannut koko ajalle, niin kotona kuin reissussa. Käsityöt ovat jääneet ihan olemattomiin. Vauvan villatakki on valmistunut ja siihen sopivat housut ovat tekeillä. Ristipistoja en ole tehnyt ollenkaan, sen sijaan olen lukenut monen monta kirjaa loman aikana. Kunhan säät viilenevät ja villapuku vauvalle valmistuu, niin sitten taas pistellään.

Lomalla reissasin ensin muutamaksi päiväksi Helsinkiin ja sitten jatkoimme miehen kanssa matkaa Saarenmaalle viikoksi kylpylään. Hotellimme oli Grand Rose Spa Kuresaaressa. Sielläpä kelpasi lepäillä ja hoidoista nauttia:) Polkupyörillä ja jalkaisin tuli tuo soma pikkukaupunkin hyvin tutuksi viikon aikana.
Käsitöitä ei nyt ole esitellä, mutta sen sijaan loppukevennykseksi orkidea:
Se on siksi esittelyn arvoinen, koska on minun itseni kasvattama: Yksi orkideoistani teki poikasia ja yhden niitä istutin ruukkuun, siitä on kyllä jo ainakin kaksi vuotta aikaa. Pari kertaa sen on tehnyt kukkavanaa, mutta ei ole jaksanut kukkaan asti puhjeta. Nyt se sitten kukkii vihdoinkin!

6 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Kivalta kuulostaa lomasi.
Kyllä vaatii taitoa saada kasvatettua orkidea! Minulla ei ole onnistunut edes valmiin hoito...

Kesätauon jälkeen taas käsityöt maistuvat, sama täällä:) Vain pientä olen loman aikana tehnyt.
Ylihuomenna työ kutsuu.
Hyviä elokuun päiviä Sinulle!

Marjut kirjoitti...

Hyvää työhönpaluuta, johan ilmatkin taitavat viiletä. Saarenmaa on vielä kokematta. Toivomuslistalla se kyllä on; ehkä ensi vuonna tai seuraavana.

enkulin käsityöt kirjoitti...

Ihanalta kuulostaa lomasi. Tämä kesä oli paras ikinä. Onnea kukkasestasi. Itse en ikinä onnistisi.

Mari kirjoitti...

Kyllä vain lomalta pois oli aika mennä minunkin tänään :). Kiva kun arki taas alkaa kauniin kesän jälkeen. Kivoja pistelyhetkiä sinulle !

Pirena kirjoitti...

Sinähän olet taitava kun noin vain sait orkidean kukkaan. Minulla ne kaksi vanhaa kukkii säännöllisesti. En ole vaihtanut multia, enkä heitä liotellutkaan. Kerran viikossa laitan aluslautaselle vettä. Yritän kehua kun kauniisti kukkivat.
Minä en edes tiedä mitä vaatimuksia sinne Tikkakoskelle oli. Meidän pojalla on pienestä asti ollut vasemmassa silmässä huonompi näkö jota yritettiin laseilla hoitaa mutta ei paljon auttanut. Ei sitten kuitenkaan määrätty laseja käyttöön. Vissiin oikeassa silmässä on normaali näkö. Hänellä on haaveena pyrkiä lennonjohtajakoulutukseen armeijan jälkeen.

Sari (saristitching) kirjoitti...

Ihana orkidea! Meilläkin on just poikasia orkidealla. Tätyy kuvata se, kun on vielä kukassa. Ja sitten tarvii istuttaa se ruukkuun, kun on kukkinut.