sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Sateisena sunnuntaina

Syysloma vetelee viimeisiään.... Viikolla matkustelimme ja matkan alkajaisiksi saimme käydä KYS:n synnytysosastolla ihastelemassa pojan perheen suloista tyttövauvaa:)

Matka jatkui siitä Mikkeliin, Helsinkiin ja Tallinnaan. 
Helsingissä kävimme teatterissa katsomassa Vielä ehtii -näytelmän (oli aika yllätyksetön).
Tallinnassa kävimme mm.Teletornissa ja Kadriorgin puistossa, tosin emme taidenäyttelyä siellä kiertäneet. Tallinnassa yövyimme kaksi yötä St.Olav -hotellissa vanhassa kaupungissa. Hotelli sijaitsi vanhassa sokkeloisessa talossa, huonojalkaiset älkööt vaivautuko;) Huone oli ok, mutta neljä tähteä on hotellille ihan liikaa (joissakin tosin on arvosteltukin kolmella tähdellä).

Tallinnasta ostin vain muutaman puuttuvan lankatokan Kaubamajasta kardinaalipistelyyni. Tällä vauhdilla nuo lintuset valmistuvat vasta ensi kesäksi. On ollut parikin viikkoa etten ole työhön yhtään pistoa tehnyt.
Syksyn aikana olen neulonut yhdet sukat ja laivamatkakäsityönä minulla oli huivi (laivamatkat ovat minusta niin tylsiä, että on ihan pakko olla joko käsityö tai kirja, autossa taas en tarvitse viihdykettä, tosin ajankin yleensä aina puolet matkasta).

Kuten jo totesin, kardinaalit valmistuvat hitaasti...lankojakin on monta kymmentä, enkä voi tehdä kuin yhden ruudun kerrallaan kartalla pysyäkseni :(
Tässäpä tämän hetkinen tilanne: 
Olen kuitenkin päättänyt, että en tee mitään muuta pistelyä ennen kuin tämä on valmis, joten nyt ei Eila tänä vuonna tee mitään joululahjoja, ainakaan pisteltyjä!

Tässäpä lopuksi piristykseksi lyhtykukkia, jotka ostin Tallinnan kukkatorilta, 
joten hei vaan seuraavaan kertaan!

13 kommenttia:

Marle kirjoitti...

Kauniita ristipistoksia sinulla täällä on. Minun on hieman vaikea uskoa, että joku jaksaa tehdä noin vaativan kuvan kuin tuo lintumallisi on. Niin paljon valkoista ja harmaata. Täytyy olla hyvät hermot.
Myös neuleesi ovat ihastuttavia.

Virpi kirjoitti...

Oi, ihanalta näyttää tuo kardinaalityösi jo! Pistelyiloa syksyysi!

Ulla kirjoitti...

Ihana tuo Kardinaalityö. Löytyy minunkin toivelistaltani. Mukavaa syksyn jatkoa ja laitahan välillä päivityksiä Kardinaalista!

Irmeli kirjoitti...

Lämpimät onnittelut isovanhemmille ja pienokaisen vanhemmille myös. Mukavalta kuulostaa syyslomasi, monessa paikassa ehdit käydä.
Todella upealta näyttää kardinaali työsi alku. Ihailtavaa sitkeyttä sinulta, että jaksat pitäytyä nyt ainoastaan tuon työn parissa.

Maria kirjoitti...

Oi onnea pienokaisen johdosta! On ihanaa olla mummi:)
Olipa monipuolinen loma, kiva kuulla.
Pistelyiloa suureen työhösi! Minä kyllä ajattelin pelakuun ohella jotain ihan pientä pistellä välillä;)
Mukavaa syysviikkoa, kohtahan taitaa jo olla talvi.

Uutar kirjoitti...

Onpas upea pistely tulossa - ja varmasti työteliäs myös! Ja tosi kivat työkuvat,merityisesti tuo ylin kirjavine lankatokkineen!

Marjut kirjoitti...

Onnea mummille! Minäkään en reissussa tehnyt käsitöitä kuin vähän koneessa. Sen sijaan luin 7 kirjaa putkeen :D

Lumiruusu kirjoitti...

Jatkan edelisten kommentoijien linjalla eli kardinaalityösi on aivan ihastuttava ja mukavaa on kun laitat meille päivityksiä työn edistymisetä.Jo nuo lankapuolat kirjavine lankoinen saa sormet ihan syyhyämään päästä taas pistelyjen pariin :) Kiitos myös matkakertomuksesta ja onnea uudelle Mummille :)

Matleena kirjoitti...

Onnittelut vauvan syntymän johdosta niin isovanhemmille kuin pojan perheellekin! :) Kaunis villavaatesetti tuolla edellä taitaa olla tälle vauvalle.

On sinulla työmaa noita kardinaaleja pistellessä! :o Onneksi minä pääsin aikoinaan irti siitä pakkopistelystaä!!! :D Nyt en kyllä enää näkisikään ainakaan tuollaista työtä pistellä.

KristiinaS kirjoitti...

Onnittelut!
Hyvä päätös tuo, että teet nyt vaan kardinaaleja. Se on paha jos on monta vaativaa työtä kesken, ei ehkä tuu sitt mistään mitään valmista tai kunnollista. Tai siis sullahan on aina kaikki niin hyvin tehtyjä.
Mukavaa marraskuuta Sinulle ja läheisillesi.

Sari (saristitching) kirjoitti...

Onnea vauvauutisista! Mukavaa marraskuun jatkoa. Sähköpostia tulossa.

Ninnu kirjoitti...

Onnea! ja mukavaa joulun odotusta!
t. ninnu (ent. Ninnun-blogista :-) )

Lumiruusu kirjoitti...

Hei Eila...meillä on uusi tietoke enkä löydä uudesta sähköposti ohjelmastamme sinun s.posti osoitettasi!! Minulla olisi Sinulle mukavaa Jouluista asiaa ! :)