torstai 20. lokakuuta 2011

Syyslomalla

Terveiset pääkaupungista! Kaksi yötä (päivää) ei tosiaankaan riitä kaikkeen mihin haluaisi, mutta johonkin sentään. Ennätimme tavata siskon ja miehensä, käydä Tapiolassa pakollisessa menossa, käydä Ateneumissa (eka kerta muutes, joten jo oli aikakin!), Itäkeskuksessa ja tietenkin keskikaupungin kaupoissa. Olen surkea shoppailija, nyt sain ostettua ihme kyllä itselleni farkut piiiitkästä aikaa ja silmälasitkin uusin, niitä olinkin jo täällä kotikaupungista katsellut ja tuolta sitten äkkipäätöksellä löytyi sopivat (luulen ma).

Itäkeskuksen Tikatasta löytyikin  puuttuvaa materiaalia käsityöharrastukseen, joten Menitassa ei tarvinnutkaan käydä ja Sinellistä tein maltillisia ostoksia (kiitos Marialle vinkistä Variston Sinelliin, mutta ajan puutten vuoksi emme sinne ennättäneet). Stockmannin lehtihyllystä löysin Cross Stitch Goldin, jossa oli muutama kiva joulukorttimalli ja tämä seimiasetelma:


Luulenpa että tämä ei ennätä "ohjelmistoon" vielä tänä vuonna ja tekisin ilman tuota tekstiä ja alaosaa. Voisi olla aika kiva tummalle kankaalle pisteltynä.

Tämän vuoden puolella olen tehnyt matkakäsitöinä Baktus-huiveja. Yhteen aikaan neuleblogissa kuin neuleblogissa törmäsi Baktukseen, ja olin niitä kurkkua myöten täynnä ja vannoin, että jos joskus sellaisen teen, niin en ainakaan kuvaa laita blogiini. Syön nyt sanani ja näytän kaikki viisi tekemääni Baktusta yhdellä kertaa:


Vasemman puoleinen sinivihreä on ensimmäiseni ja tehty tammi-helmikuussa. Se on aivan ihanasta Malabrigon silkkivillasta tehty (langan voitin Lankojen viemää -blogin arpajaisista joskus) ja olen käyttänyt huivia tosi paljon. Kirjava on ohutta sukkalankaa ja kutittaa, ei käyttö vielä (takin päällä mennee), harmaa on myös mukavaa kutittamatonta silkkimerinoa ja pääsee varmaan käyttöön, vaalea lila on puuvillaa ja käytössä ollut, viimeisin ruskeavalkoraidallinen päässee myöskin ahkeraan käyttöön koska on kutittamatonta Lanett-lankaa. Tuo huivimalli on tosi hyvä pitää, joten en ihmettele sen suosiota enää ollenkaan...

Serkkuni ja hyvä ystäväni nuoruusvuosilta täyttää maanantaina 50-vuotta ja tein hänelle pienen muistamisen:


Serkkuni ei tiedä koko blogini olemassa olosta, joten uskalsin laittaa tämän jo tänne esille. Ruusu on Punto Croce -lehdestä ja kaunis sydänkehys Sarin minulle välittämä.

Tässäpä tärkeimmät, hyvää viikonjatkoa!

10 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Kaunis on tuo ruusu työ, kuten myös joulukuvaelma. Itselläkin on jo pyörinyt kovasti joulujutut mielessä.
Mä olen kauhean laiska polkkaamaan omista neulomuksista ja ompeluksista. Tuntuu että vain ristipistoja kiinnostaa esitellä.
Baktus on kiva malli. Tein itse joskus sen pitsisisen mallin ja huivi on kyllä paljon pidetty.

Päivät menee niin hulinalla että ehdin varmaan noita varastoja katsella vasta ensi kuun puolella. Oliko sulla kiire jonkun materiaalin kanssa ?

Matleena kirjoitti...

Onpas mainio kasa Baktuksia ja kaunis ruusutaulu! Yhden baktuksen olen minäkin muistaaksseni tehnyt aikoinaan, en itselle kylläkään.

Sari (saristitching) kirjoitti...

Mukavalta kuulosta Helsingin reissu.

Ihana ruusupistely. Ja seimi on tosi kiva - itse keräilen seimiaiheisia postikortteja. Pistelykin olisi ihana, mutten ole vielä saanut aikaiseksi.

Kivoja baktuksia vino pino :)

Lumiruusu kirjoitti...

Kyllä Stadissa kannttaa aina käydä ! :)

T. aito Hesalainen maaseuden sydämestä Pohjanmaalta

Seimimalli on todella kaunis..ihasteltiin sitä jo Sarin ja Pirkon kesken rp.tapaamisessa-
Muistuttaa hiukan mun ikuisuusprojektia eli Jannlynin Joulusukkaa "The Nativity Stocking".
Upeita huiveja -herkulliset värit :)

Ninnu kirjoitti...

Baktukset ovat kyllä käteviä huiveja talvella. Itsekin tein yhden sellaisen "suuren buumin" aikoihin... ..myöhemmin sitten pesin ko. villahuivin koneessa ajattelematta sen enempää. Huivi tietysti huopui ja kutistui puoleen.

Eikö Ateneum ole ihana? Tykkään siitä niin. Kuvataiteet ja taidehistoria ovat lähellä sydäntäni.

Irmeli kirjoitti...

Mukavaa syyslomaa olette viettäneet. Kaunis tuo seimimalli,mutta minäkin jättäisin tuon tekstin tekemättä. Hieno rivi huiveja ja ihana ruususydän. Eikös ollutkin kiva viimeistellä tuolla paspiksella.

KristiinaS kirjoitti...

Ruusu-yllätys on tosi kaunis ja herkkä!
Hah, sä ootkin ollu ihan mun kulmilla. Kivan reissun oot tehnyt, monipuolinen ohjelma on ollut.

Maria kirjoitti...

Kiva kun matkasi oli onnistunut. Aivan ihana tuo seimimalli. Hienon taulunkin olet ehtinyt ja tuollainen määrä huiveja!
Oikein hyvää viikonloppua!

helena kirjoitti...

No niin, johan löytyi neuleitakin :) Minullakin on "baktuskammo", mutta uskoisin sen vielä joskus selättäväni minäkin. Helsinki on kiva paikka - huomenna menekin sinne ystäväni kanssa kierrokselle :)

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Onkin kaunis ruusu, juuri sopivassa kehyksessä!

Tuota seimiasetelmaa minäkin katselin "sillä silmällä", mutta juuri tuon tekstin vuoksi :D

Ihaniahan nuo baktukset ovat! Minä olen tehnyt vain yhden, mutta haaveissa olisi useampikin, ja ihan itsekkäästi itselle - tai tyttärelle - vain. Se on niin mukava ja lämmin päällä! Ja jotenkin semmoinen hauskan "talonpoikainen"...