tiistai 15. marraskuuta 2011

Pieni malttamaton kurkistus joulukalenteriin...

Viime vuonna adventin aikaan ihastelin Ninnun blogissa hänen joulukalenteriaan, jonka aiheena oli Hakasalmen huvilan jouluvalmistelut. Päätin jo silloin, että yritän hankkia itselleni sellaisen täksi jouluksi. Kalenteria myydään Helsingin kaupungin museon kaupassa, ja tarkoituksenani oli käydä siellä syyslomareissulla. Kuinkas ollakaan, kiireisen aikataulun vuoksi en ennättänytkään silloin sinne ostoksille. Mainitsin asiasta Ninnulle, joka sitten todella ystävällisesti tarjoutui hankkimaan sellaisen minulle ja loppujen lopuksi kalenterin kävi ostamassa Ninnun mies. Tämän  kalenterin aiheena on Ruiskumestarin talon jouluvalmistelut:

En malttanut olla esittelemättä tätä jo, mutta tarkemmin kerron kalenterista sitten joulukuussa. Mukana oli vielä koottava pienoismalli tuosta talosta, siitäkin sitten myöhemmin lisää. Olen erittäin ilahtunut tästä hienosta lahjasta, monet kiitokset siitä vielä asianosaisille:)

Pieni neulekin on esiteltävänä. Marian blogissa ihastuin hänen neulomaansa pipoon, jonka malli oli hänen oma keksimänsä. Ystävällisesti hän kirjoitti sen sitten blogiinsa, joten sain minäkin neulottua itselleni hauskan tupsupipon:
Pipo on Novitan Kelo -lankaa, väri Savi. Kiitos Maria kivasta ohjeesta, kuten kuvasta näkyy, puikoilla on nyt tuubikauluri samasta langasta pipolle kaveriksi.

Viime kerralla näyttämäni pistely punaiselle kankaalle on selätetty, kiitos temppauksista! Nyt lähden katsomaan Tintti-elokuvaa, ensimmäinen 3D minulle:)

11 kommenttia:

Sari (saristitching) kirjoitti...

Hieno kalenteri!

Tuo pipo on kyllä kiva. Tuohon olisi varmaan aika helppo tehdä vuorikin, niin olisi vielä lämpimämpi.

Lumiruusu kirjoitti...

Joulukalenteri on ihana,minä tykkään tosi paljon museo-taloista ja odotan innolla mitä kuvia kalenteristasi paljastuu!

Kauniita neuleita Sinulla !

Ninnu kirjoitti...

Kiva, että pidit kalenterista! Oli mukava lähettää se sinulle :-). Pipo on oikein nätti. Tykkään harmaasta kaikissa sävyissä (tällä hetkellä käytössä oleva piponikin on harmaa :-)).

Matleena kirjoitti...

Voi kun onkin kutkuttavan mukavan tuntuinen joulukalenteri!!! :) Ja pipo on kaunis yksinkertaisuudessaan. Kiva muuten nähdä taas sinunkin neuleita.

Hih, sattuipa selkeä ohje minulle tuossa sanavahvistuksessa, nimitäin NOUSE, siis pitänee nousta tästä koneelta muihin touhuihin. ;DD

KristiinaS kirjoitti...

Noi Stadi-kalenteri on niiiin kivoja.

Päivikki kirjoitti...

Miekin katselin tuota kalenteria viime vuonna, mutta olikohan siitä jokin nettiversio? Kivan näköinen päähine.

Kisa kirjoitti...

Kaunis kalenteri ja kiva pipo :)

Virpi kirjoitti...

Kyselit tuota linutyöhön käyttämääni kangasta. Sen sain jonkun tilauksen yhteydessä kaupantekijäisinä, että en yhtään tiedä mitä kangasta se oikeasti on. Tuolla ristipistoviikonloppuna katselin Violariumin kankaita ja siellä oli ihan samanväristä pellavaa.

Mari kirjoitti...

Kaunis kalenteri ja pipo.

seijap kirjoitti...

Voi kuinka kerrassaan ihana joulukalenteri. Pipokin näyttää kivalta. KOitan jossain vaiheessa saada lapasohjeen kirjoitettua, nyt taas olen junassa matkalla kouluun. Itse asiassa tällä junalla pääsisin Kuopioon asti ;-).

helena kirjoitti...

Oivoi, enpä ehdi kalenteriostoksille minäkään, mutta onneksi ensi vuonnakin on joulu :)