torstai 10. marraskuuta 2011

Tuskartelua

Olen ahertanut joulujuttujen kimpussa vähemmän onnistuneesti. Ensiksikin pistelin muutaman (lehdessä niin kivannäköiset) joulukortin ja yhden askartelin jo ihan valmiiksi, vaan jotenkin lopputulos ei ollutkaan sitä mitä odotin. Askarteluinnostus loppui siihen, kaksi odottaa parempia viimeistelypäiviä. Korteista kuvat sitten tuonnempana.

No, sitten aloittelin tekemään joulukuunpistelyä kauniin punaiselle kankaalle, vaan en tiedä miksi se on erittäin vaikeasti pisteltävä kangas minulle, uudet silmälasitkaan eivät ole vielä tulleet... Kangas on Perminin 28 count pellavaa, ei siis mitään erityisen tiheääkään. Ihan summassa olen väliin pistellyt ja pistot ovat melkoisia harakanvarpaita missä sattuu. No, periksi en kuitenkaan ole antanut, ei tämä seinälle tule vaan taidan viimeistellä sohvatyynyksi, joten kunhan aiheesta selvän saa, niin se riittää. Tässä kuva keskeneräisestä murheenkryynistä:


Marja luopui joistakin vanhoista Cross Stitcher -lehdistään ja minä valitsin niistä tämän tuon kauniin valkoisen joulutähden vuoksi:


Saas nähdä ennätänkö aloitella tämän joulun alla vai meneekö ensi vuoden puolelle. Kiitos kovasti sinulle Marja tästä kivasta yllätyksestä!

Kristiina toi minulle taas ystävällisesti Karnaluksista DMC:n lankoja ja  lankapaketin mukana oli kaunis jouluinen koriste:


 Tämä on frivolitee-neulalla tehtyä pitsiä. Kiitos Kristiina!

Paljon on mielessä kivoja joulupistelyitä ja jokunen neulekin, yksi pipo on puikoilla. Huomenna pitäisi tulla uusi JCS, siitäpä sitten taas uusia ideoita...

11 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Joskus vain pistely tökkii vaikkei oikein osaisi nimetä syytäkään. Mulla tökkii marraskuussa työn alla oleva LHN_n malli Nature´s beauty mikä sinänsä on kaunis ja kiva malli. Hieno tyynystä tulee kun vain jaksat sinnitellä loppuun sakka. Sievä tuo kranssi myös.

Sari (saristitching) kirjoitti...

Ihanan värinen kangas tyynyssä. Hieno siitä tulee. Kaunis tuo pitsi!

Ninnu kirjoitti...

Komppaan Saria. Tyynyn alku näyttää lupaavalta.

Lumiruusu kirjoitti...

Minullakin on tuota samaa kangasta ja oon ihan samaa mieltä että sille oli hankala pistellä..tuntui että langat vaan pomppii silmissä ja moneen kertaan sai laskea langat.

Työ näyttää kyllä upealta ja onhan tuo kangas todella kauniin väristä.
Hyvä,hyvä -hieno siitä tulee :)

Kirsi kirjoitti...

Hei, kangas on varmaan kuitenkin sen verran tumma, että kankaan reikiä on vaikea nähdä. Taistelen itse aina tuon ongelman kanssa, jos pistelen vähänkin tummemmalle kankaalle.

Irmeli kirjoitti...

Minulla tahtoo myös olla ongelmia tummalle kankaalle pistellessä ja siksipä välttelenkin niitä. Mutta ihan hyvältä näyttää sinun pistelysi, kaunis jouluinen tyyny siitä tulee. Tosi nätti on myös tuo pitsikranssi.

KristiinaS kirjoitti...

Joskus vaan tökkii. Mulla valmistui yhdet sukat: toinen on liian lyhyt ja toisessa kärkikavennukset meni varpaiden alle. Nyt näyttää tulevan liian lyhyt kantapää . . . Tätä on liikkeellä.
Ole hyvä. Hmm, tuossa koristeessa olen laittanut rusetin ylös, toisissa se on alareunassa, nyt en tiedä kumpi on kivempi . . .

Sari kirjoitti...

Itse olen yrittänyt pistellä tummansiniselle aidalle, ja voi sitä tuskaa! Eli voimia todella nättiin pistelyysi.
Sinä siis sait tuon lehden, itsekin ihastelin sitä, minä sain sen unikkolehden.
Kranssi on aivan upea!

Saara kirjoitti...

Kiva jouluinen malli. Ehkä se on tuo tumma kangas/pimeä vuodenaika -yhdistelmä joka tökkii...? Kaunis väri on kyllä! Mullakin taitaa olla tuota samaa kangasta mutta en ole sitä vielä kokeillut.
Lehtikin näyttää tutulta. Pitäisikin joku päivä kaivaa noita vanhoja lehtiä esiin ja pitää kunnon haaveilusessio. :)

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Onpas kivannäköinen tuo pitsikoriste. Tuosta Cross Stitcheristä olen muuten pistellyt tuon kannessa näkyvän pupun kuunsirpillä killumassa :)

Eipä tuo joulupistely minun silmiini hassummalta näytä, mutta kyllähän tumma kangas helposti tuskaannuttaa. Siksipä tuota en ole usein kokeillutkaan. Mustissa villasukissakin oli kova kerroksien laskeminen, ihan valon alle kurotellen. Tekee mokoma tämä ikäkin vähitellen tepposiaan. (Huomasin juuri kesällä, että lanka ei enää meinaa osua koneen neulan silmään. Ja niinkuin minä äitiä nuorempana nauroin, kun hän koitti samaa hommaa, ja huti tuli aina vain uudestaan...)

helena kirjoitti...

Ihana otsikko ;) Tsemppiä, ikänäkö, no se vaan sucks!