perjantai 20. heinäkuuta 2012

Vanhat ja uudet Tallinnan tuliaiset

Kevättalvisella Tallinnan matkallani ostin Kaubamajasta oravakitin ja se osui käteeni viime viikolla malleja plärätessäni. Päätin oitis tehdä sen ennen uutta reissua. Vaihdoin pistelyn kankaaksi ruudullisen pellavan. Pistelystä tuli juuri sopivan kokoinen naulakkoa somistamaan:



Eikös olekin soma kurre!

Oravalla on kädessään mansikka, vaikka siitä tuli vähän kärpässienen näköinen, kun innostuin noita pilkkuja vähän liikaa laittamaan...




Tässä uudessa naulakossa roikkuu "pullokassi", vierellään tuo aiemmin tehty ostoskassinaulakko. Ostin Tallinnasta pellavaa, josta on aikomus joskus ommella samanlaiset kassit.





Viime yönä palasimme tytön kanssa Tallinnasta. Linja-autolla mentiin, yksi yö laivalla ja yksi yö hotellissa. On se vaan niin  ihanaa ahtaan hytin jälkeen päästä kunnon hotellihuoneeseen (Nordic Hotel Forum):




 Heti aamulla tyttö jäi keskustaan kauppoja katsastamaan ja minä kävelin Karnaluksiin. Matkalla piipahdin Abakhnan fabrics -kaupassa ostamassa nauhoja ym. pientä, siellä nauhat ovat kivassa järjestyksessä, joten pää ei mene ihan niin pyörälle kuin Karnaluksissa. Tosin tavara on hiukan kalliimpaa.

Lankasaalis, tarkoin harkittu. Aloittelin jo hotellissa illalla neulomaan sukkia uusilla 2,25 mm bambupuikoilla, tietysti uusista langoista:



Muliinilankoja, nauhoja ym. sälää:



Nauhat lähempää:




Ostin purkkikokoelmaani  Helinä Tilkin purnukan, melkein samanlainen minulla on ennestään isompana ja tuo karkkirasia piti ostaa laivalta ihan vaan tuon mansikkaisen peltipurkin vuoksi :




Sää oli Tallinnassa aurinkoinen. Aamupäivän ostosten jälkeen kävimme tällä kertaa kahvilla Maiasmokassa ja sen jälkeen lähdimme Rocca al Mareen. Sieltä tultua olikin jo kova nälkä ja tuttuun tapaan kävimme syömässä Peppersackissa. Vielä jaksoimme Stockmannille ja Kaubamajaan. Seuraavana aaumpäivänä pyörimme Virukeskuksessa ja Vanhassa kaupungissa. Tyttö teki tietenkin vaateostoksia ja jonkin verran ostimme hänelle kaikenlaista taloustarviketta tulevaa Jyväskylään muutoa varten. Voi että onkin olemassa kaikenlaisia ihania astioita ja huushollitavaroita!


Kotimatka sujuikin sitten laivalla ikkunalla istuen ja neuloen. Kuten kuvasta näkyy, siinä oli aika kylmä, piti kaivaa melkein koko vaatevarasto päälle ja look alkoi olla muutenkin jo aika ryytynyt :)




Ensi viikon tiistaina samalle suunnalle, lähdemme miehen kanssa tälläiselle reissulle.

Hei vaan seuraavaan kertaan!

14 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Kiitos matkakertomuksesta! Olin viime viikolla samalla suunnalla ystävän kanssa:)

helena kirjoitti...

Ihanaisia ostoksia ja vautsi mikä matka teillä on tulossa! Näyttää ainakin tosi mielenkiintoiselta ja varmaan myös on sitä. Nauttikaa!

Virpi kirjoitti...

Ihana shoppailumatka teillä ollu ja kovin maltilliset tuliaiset. Nostan hattua ja häpeän omaa retkahtamistani meidän lomareissulla. Munkin mielestä Tallinnassa in ihana yöpyä, reissu ei oo ollenkaan niin rasittava ku saa vähän hengähtää ja neuloa tai pistellä siinä välissä. hauskaa matkaa myös seuraavalle reissulle. Muista ottaa paljon neulottavaa mukaan, bussissa ehtii vaikka kuinka.

Virpi kirjoitti...

niin ja unohdin kommentoida, että sulla on ihanat noi kassinaulakot! Aivan ihanat!

Irmeli kirjoitti...

Onpas suloinen tuo orava pistely, oikein on nätit naulakot kasseillasi. Kivoja ostoksia ja kiva matka taas edessäkin. Minullakin alkaa maanantaina viimein loma ja heti lähdetään reissuun, suunta on vaan ihan toinen kuin teillä :)
Mielenkiintoisia matkakokemuksia ja mukavaa kesän jatkoa muutoinkin.

Päivikki kirjoitti...

Ihania nauhoja ja purkkeja. Nyt rupes tekemään mieli Tallinnaan, vaikka koko kesän olen ollut sitä vastaan.

Sari (saristitching) kirjoitti...

Ihana saalis Tallinnan tuliaisia. Tositosi kauniit nuo naulakot. Suloinen orava! Mistä oletkaan ostanut nuo naulakot?

Matleena kirjoitti...

Sinähän alvariinsa ravaat siellä Virossa, sanoo eräs kateellinen! ;DD Mukava reissu tämäkin vaikutti olleen, mutta tuo seuraava varmaan aivan yliveto. Mukavaa matkaa teille!

Ihana tuo oravapistely ja niin kivan näköistä ruudullista pellavaa. Mistähän sitä mahtaisi saada? Se passaisi varmaan siihen minun pistelyyni, josta pitäisi tulla tyyny.

Saara kirjoitti...

Söpö orava ja taas niin näppärä viimeistely. :)
Tallinnanreissu kuulostaa kivalta, ja ostokset on tietysti ihania. Mitähän tuosta angoralangasta mahtaakaan tulla...
Ja mukavaa reissua, taas!

Lumiruusu kirjoitti...

Kiitos matkakertomuksesta ,ihan kuin olisin saanut olla mukana Tallinnassa.
En ole siellä koskaan käynyt ,Tyttö kävi viimr viikolla siellä serkkunsa + tätien kanssa.
Se Karnaluks on varmaan upea paikka ,tuskin osaan edes kuvitella.... :) !
Mikä merkkinen tuo söpö oravakitti oli ??!!
Ihanat naulakot ,ihan huippu hienot !! :)

Mari kirjoitti...

Söpö on oravakoukkukin ja niin mahtavasti mallaa mansikan viereen. Tilkit on niin ihania, mulla on niitä lautasia ja tykkään kovasti. Tallinna on hyvä shoppailupaikka, kiva kun laitoit kuvia ostoksista ja muustakin, niitä on aina niin kiva katsella.

Virpi kirjoitti...

Mansikkamalli on Atelje Margarethasta. Jos haluat saat mallin postissa kotiin. Langat ovat DMC:n ja värikoodien mukaan listassa, että helppo on hankkia oikeat sävyt. Tarvitset vain nauhan/kankaan, jolle pistellä... Jos kiinnostuit laita meiliä l_virpi@hotmail.com

Hepsi kirjoitti...

Onpa tosiaan suloinen kurre ja kivoja ostoksia!

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Onpas kivoja löytöjä! Oravasta tuli tosi nätti ruutupohjalla, hyvä idea!