torstai 23. elokuuta 2012

Seimipistely

Taisi olla alkukesää tai kevättä kun aloittelin seimiasetelman pistelyä Cross Stitch Gold -lehden 87 nrosta. Alkuun pääsyn jälkeen oli tarkoitus tehdä sitä aina sunnuntaisin, mutta kaikkea muuta mukavaa kiilasi monena sunnuntaina edelle. Viime sunnuntaina päätin tehdä sen loppuun, ennen kuin aloittaisin mitään muuta työtä. Alkuviikko siinä menikin painiskellessa...kangas on tummaa, kimaltavaa, tiheää ja aika paksua. Päivänvalossa sitä kyllä näki tehdä ihan hyvin, mutta olikohan maantai-ilta kun puursin sen parissa ja huomasin kyllä, että pistely lähti menemään harhateille. No, minähän en pura ja painalsin vaan eteenpäin melkein summamutikassa. Olin tekemässä siis oikean puoleista enkeliä ja kun sain sen valmiiksi, huomasin että sepä olikin torvineen pari riviä alempana kuin vasemmalla oleva :( No, seuraavana päivänä tein viimeisen osan, elikkä tähden valmiiksi ja nöyrryin sitten purkamaan osan pieleen mennyttä enkeliä. Purkaessa tuli pieni reikäkin, kun käytin saksia apuna. No, sain pisteltyä reiän jotenkin umpeen ja vähän muokkaamalla mallia, sain enkelin samalle korkeudelle kuin kaverinsa vasemmalla:)

Lehdessä malli on tehty vaalealle kankaalle ja siinä olisi vielä ala-osassa pitkä rimpssu kirjoitusta.

Kehystytän työn jouluun mennessä tai ostan valmiit kehykset, jos kohdalle sattuu sopivat.
Langat ovat dmc:n, kankaan väri on nimeltään Black Ash, en muista minkä "merkkistä". Kyllä tästä tuli mielestäni hieno, pikkuvirheistä huolimatta.

En ole unohtanut arvontaa, kiitos kaikille osallistujille, ja ihan just noukin purkista lappusen, jossa luki Tesa. Edellisen postauksen syyssydän lähtee siis Tesalle, pitkäaikaiselle blogituttavalle, onnea sinulle! Hauskaa siinä mielessä, että pistely päätyy monitaitoiselle käsityöihmiselle, joka ei juuri ristipistoja harrasta:)

13 kommenttia:

Ninnu kirjoitti...

Kaunis seimityö! Vaikeuksien kautta voittoon. Ihana joulu...

TeSa kirjoitti...

Onpa todella kaunis joulutyö! Kehys tekee siitä sitten varsinaisen taideteoksen.

Voi jeekuna, kun oli kivaa postia! Kiitos onnettarelle.
Syksy kuuluu ehdottomasti lempivuodenaikoihini, joten sydän syksyisissä väreissään on todella mieluinen saada.
Kiitos!

Matleena kirjoitti...

Ihana jouluinen pistely! Saat siitä kauniin joulutaulun. Minäkin olen muuten joskus ammoin pistellyt samantapaisen seimiasetelman tummansiniselle aidalle. Aikoinaan sen sai äitini, mutta nyt se on ollut minulla jo pian 9vuotta. Taisinpa joskus esitelläkin taulun blogissani muiden vanhojen pistelyjen tms:n joukossa.

Kaunis tuo kukkanen! Onko se malva tai maloppi vai mikä lie. Minä olen sitä aina ihaillut, mutta koskaan en ole itselle laittanut kasvamaan.

Maria kirjoitti...

Todella kaunis tuo seimipistely! Hyvä, että valitsit tumman kankaan, se tuo joulun tunnelmaa.

Sari (saristitching) kirjoitti...

Aivan ihana!! Todella kaunis seimi.

Ja voi miten kaunis kukka!

Marjut kirjoitti...

Onpa kaunis pistely; näyttää varmaan upealta kehyksissä.

Lumiruusu kirjoitti...

Upea malli ja niin kauniille kankaalle.
Livenä varman vielä hienompi :)

Juu,pureta rp-töitämme ei kuin viimeisessä pakon edessä ja silloinkin vain niin vähän kuin mahdollista :) :)

Mitähän ihanaa pisteletkään seuraavaksi ?!

Maria kirjoitti...

Todella kaunis työ, ja ihanasti jouluun sopiva kangas. Itsekin olen pistellyt siniselle kimallekankaalle joulutöitä :) Todella kaunis kukkanen tuossa lopussa.

Saara kirjoitti...

Ihanan tunnelmallinen joulumalli, todella kauniit värit ja tuo kangas on varmasti livenä upea.
Ja minä en ainakaan huomaa että tuossa enkeliosiossa olisi mitään vinksallaan... purkaminen on kyllä niin turhauttavaa, kun ensin vaivalla ja ajan kanssa olet pistellyt!
Nyt tuntuu etten etene käsitöissä ollenkaan, monta iltaa olen koittanut Lumikkia pistellä, mutta aina alkaa nukuttamaan ja samassa vaiheessa ollaan edelleen... :)

Päivikki kirjoitti...

Kaunis, jouluinen pistely. Siitä tulee varmasti todella hieno kehystettynä. Kävin eilen kirpparilla ja tajusin, ettäsieltä saisi edullisesti kehyksiä, jos vain osaisi kehystää kunnolla.

Mari kirjoitti...

Kaunis joulutyö. Ihana katsella jo nyt jouluisia töitä, ne on aina yhtä ihania. Tummat kankaat ovat haastavia, mullakin on pari suunnitelmaa pieniin joulujuttuihin, mutta en tiedä kun tuo luonnonvalon määrä taas vähenee ja en tahdo nähdä kunnolla vaaleampiakaan kankaan ruutuja.

Ihana arvonta sydän, onnea voittajalle :)!

Lennu kirjoitti...

Onpa todella kaunis seimityö ja vaikuttavan näköinen tummalle kankaalle. Onnea työn valmistumisesta!

Virpi kirjoitti...

Mies luki selän takaa otsikon, että semipistely. No, ei tosiaankaan! =D Siis kaikista vaikein väri pistellä on mielestäni tumman sininen ja joku noista käsinvärjätyistä on vielä sellaista, että ne kudoksen langat ovat niin löyhällä kierteellä, että vaaleistakin kankaista on hankala löytää sitä oikeaa kohtaa mistä pistellä... Upea lopputulos. Ihana ajatus, että pistelisi sunnuntaina jotain spesiaalityötä. Pitääpä joskus yrittää...