perjantai 10. elokuuta 2012

No joo...

Muutaman viikon takaiselle reissulle halusin ottaa sukkapuikkojen ohessa mukaan myös jonkin ristipistotyön. Reissussahan on kätevää olla mukana yksivärinen pistely, joten valitsin yhden mallin Marjorie Masseyn ihanista pyöreistä quakereista. Langaksi halusin Atalien Lagoonin ja rohkeasti valitsin kankaaksi kellertävän pellavan. (Näistä materiaaleista saan kiittää Lumiruusua, jonka lähettämästä kevättalvisesta paketista kaikki on peräisin.)
Aloittelin työn jo kotona ja epäily heräsi, sopivatko lanka ja kangas sittenkään yhteen. Päätin jatkaa kuitenkin, ajattelin että kyllä siitä vielä hyvä tulee, kun työ edistyy ja pistoja tulee enemmän. Tartossa ja Riikassa ei työhön kovin monta pistoa kerinnyt pistellä, joten jatkoin sitten kotona, edelleen epäillen, mutta sinnikkäästi jatkaen. Lopputulos on se, että olisi sittenkin pitänyt jättää leikki kesken ja valita joko toinen kangas tai lanka:
Kuviot eivät selkeästi erotu, mutta toisaalta on kiva kokeilla joskus jotain vähän erilaisia väriyhdistelmiä. Virheitä tuli ihan liikaa ja huomasin ne vasta niin myöhään, etten viitsinyt alkaa purkamaan ja eipä niitä tuosta huomaa, kiitos värivalintojen;)

Viimeistelin työn keksirasian kanteen, jossa säilytän nauhoja:
Kun viimeistely oli valmis ja tarkastelin työtä sitten myöhemmin, huomasin että kappas, olin unohtanut tehdä jälkipistot työn ympärille, enkä edes eka kertaa tälläistä unohdusta tehnyt, hätähousu mikä hätähousu!


Reunustin purkin tildakankaalla. Itse asiassa olen alkanut tykkäämään purkista, kaikkine vikoineen päivineen.


Huomenna lähdemme Jyväskylään tekemään tytön muuttoa. Kolme neljästä lapsestamme on sitten jo maailmalla:)

Maanataina alkavat työt, mukava loma on ollut, vähän reissua ja oleilua kotona.


Ai niin, Atalien Lagoon lanka loppui kesken ja jouduin pistelemään ehkä vajaan neljäsosan dmc:n nro 3811, jota onneksi löytyi kotoa. Eipä eroa juurikaan huomaa, yläosan neljännes oikealla on  dmc:tä.

Hyvää viikonloppua!11 kommenttia:

Pirena kirjoitti...

Voi miten kaunis purkki tulikin. Vaikka minä en sinisestä pidäkään, niin tuon ottaisin.
Meilläkin neljästä lapsesta 3 on maailmalla. Tuo mikrotuki (17v) vielä kotona.
Minä en ole mikään ahkera mustikanpoimija kun olen hidas. Sen poimin mitä talvella syödään ukon kanssa kahdestaan. Tuonne lapsuuteni maisemiin 25:n km:n päähän minäkin ajan autolla mustikkaan. Vien samalla enoni kauppatavarat, bensalasku puolittuu.

Marjut kirjoitti...

Purkki on tosi kaunis! Pitäisi varmaan alkaa tuunata omiakin purkkeja, jotta niitä voisi pitää esillä.

Päivikki kirjoitti...

Se itsekritiikki...
Jos et olisi kertonut, mikä siusta pistelyssäsi rassaa, en olisi kyllä osannut niitä katsoa. Joka tapauksessa miusta rasia on kaunis ja sie osaat aina viimeistellä työsi hienosti. Käytätkö sie muuten ihan Eri keeperiä, kun liimaat kankaita vai onko siihen jokin erityisliima?

Maria kirjoitti...

Todella kaunis purkki! Ja pistelykin näyttää nätiltä, ainakin näin netin välityksellä.

Virpi kirjoitti...

Ihmettelin täällä, että saako tuollaisia purkkeja kun minulla on tuota samaa Tilda-kangasta kotona... Sitten luin, että koko purkki on sillä kankaalla päällystetty. Siis pistely sopii hyvin tuon purkin kanteen ja on niin kaunis. Ainakin näin netin välityksellä erottuu ihan riittävästi. Noiden lankojen kanssa on aina ongelmana riittävyys, varsinkaan kun ei ole mitään takeita, että myöhemmin ostettu sama sävy on oikeasti samaa väriä... Ihana siitä tuli kumminkin!

Lumiruusu kirjoitti...

Minustakin purkista tuli upea ihan juuri sellaisena kuin se on ,enkä löydä siitä yhden yhtä virhettä.
Pistely on erittäin tyylikäs ,jotenkin ranskalainen ,hyvin hyvin hienostunut!

Minusta on hienoa että uskallat rohkeasti kokeilla eri värejä (lankoja) ja kankaita.
Eihän sitä muuten voi tietää millaisia upeitä väriyhdistelmiä onkaan jos ei vaan kokeile..

Minä ainakin rohkaistuin tästä työstäsi niin että uskallan ehkä paremmin tulla pois "pinkki-valkoinen -vaaleanvihreältä" mukavuusvyöhykkeeltäni !!?? :)

Mari kirjoitti...

Täydellisen epätäydellinen purkki :). Tosiaan vain sinä itse tiedät virheet ja epätäydellisyydet, tännepäin näyttää kovasti nätiltä.

Hyvää viikonloppua :)

Maru kirjoitti...

Purkki on minusta oikein kaunis ja pistelyhän on nyt sitten todella uniikki, kun teit siihen omia "muutoksia". tosi hyvä idea tuo purkin päällystäminen. Osaisinkohan minäkin...

Saara kirjoitti...

Et kyllä väheksy yhtään tätä, kaunis työ! Ja aina ihailen sitä kun viimeistelet työt ja saat ne heti "käyttöön", mulla olisi siinä vähän petrattavaa... :)

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Langanvaihto menee ihan täydestä, eikä mallista tosiaankaan puutu mitään; tosi kauniisti viimeistelty! Ja niin nätti väri!

Irmeli kirjoitti...

Kaunis pistely ja viimeistely. Tilda-kangas on oikein piste ii:n päälle.