keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Lomalla neulottua

Syyslomalla ollaan vähän reissattu. Lauantaina ajelimme Jyväskylään, josta jatkoimme sunnuntaina Helsinkiin, ja maanantaina takaisin Jyväskylään. Tiistaina sitten Kuopion kautta kotiin.
Kävimme Helsingin kaupungin museossa, josta oli tarkoitus ostaa joulukalenteri (vilkutus Ninnulle), mutta kalenterit tulevat myyntiin vasta Kirjamessujen aikaan, saan sen sitten. Museossa oli meneillään kiva vanhojen suomalaisten elokuvien näyttely ja siihen sitten tutustuimme. Maanantaina shoppailimme Itäkeskuksessa. Meillä on tapana "hajaantua" siellä, kukin kulkee omien mieltymyksien mukaan, jätskeillä Spice Icessä sitten treffaamme:)

Matkakäsityönä sukat ovat varmaan se suosituin, niin myös minulla. Ennen reissua aloitin jämälangoista miesten sukat, ne valmistuivat jo ensimmäisen päivän aikaan ja annoin ne veljelle Kuopiossa, kuvaamatta jäivät. Sitten oli ohuen raitalangan vuoro, siitä neuloin kahdet Olga-sukat.

Nämä valmistuivat ensin:




Toisiin piti ottaa jo yksiväristä kaveriksi, kun raitalanka ei riittänyt. Nyt molemmat sukat ovat jo valmiina, kuvassa vielä päivällä keskeneräisenä:




Molemmat sukat menevät joululahjoiksi. Seuraavaksi sitten joululahjasukkia jollakin miesten mallilla.

Nämä lapaset tytölle valmistuivat jo ennen lomaa, samasta lankayhdistelmästä neuloin hänelle myös (kuvaamatta jääneen) tuubihuivin:





Matleena Lankapirtistä on neulonut tuolla mallikuviolla monet lapaset  ja häneltä sen olen aikoinani bongannutkin. Ohje on tosi helppo ja löytyy täältä


Vein tänään kehystämöön Noel Blanc -pistelyn, jota esittelin viime postauksessa. Toivottavasti osattiin valita oikeat kehykset...

Nyt on alkutekijöissä talvinen vaihtopistely, siitä sitten aikanaan enemmän.

Ja kylläpä meille ristipistelijöille tuli julki ihana uutinen Emmulin avajaisista perjantaina:) Onnea oikein paljon kaupan Kirsille!!!





14 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Kylläpä olet ahkera! Kivoja sukkia. Minun isoäitini teki aina sukanvarret tuollaisella siksakraidalla, olen sen häneltä oppinut.
Mukavalta kuulosti syyslomasi. Minulla loma ensi viikolla.

Inkeri kirjoitti...

Kivannäköiset raitasukat ja tuo lapasen pintaneule on minulle ihan uusi.

Virpi kirjoitti...

Lapasmalli on hauska! Ja aika reippaasti siellä on neulottu, puikot sauhuten näemmä. Meillä alkaa nyt kahden päivän syysloma ja mukaan lähtee, joo, sukat.... ja vähän muutakin.

Sari (saristitching) kirjoitti...

Olet kyllä ollut ahkera! Tuo lapasmalli on kivan näköinen. täytyy katsoa jostakin, miten tuota tehdään.

Kivalta kuulostaa loma. Onko teillä koko viikko? Turun kouluissa on vain to-pe. Tosin ei se minua mitenkään koske, kun ei ole koululaisia perheessä.

Ninnu kirjoitti...

Täältä tulee vilkutukset takaisin! :-) Onkohan Helsingin kaupunki tehnyt uutta kalenteria jostain rakennuksestaan?
Alkoi jo olla joulun aikaa ja joulusuunnitelmia ikävä...
Ihanan pirteitä sukkia olet tehnyt ja nuo lapaset ovat tosi hienot!

Marjut kirjoitti...

Kivoja sukkia ja lapasten mallineule on todella hieno:)

Irmeli kirjoitti...

Kauniita neulomuksia! Ihana tuo lapasten kuviopinta, pitää jossain vaiheessa kokeilla, kiitos linkistä!
Ja voi että, Noel Blanc jo valmiina ja kehystämössä, olet huippunopea ja ahkera :).

Kisa kirjoitti...

Kauniita sukkia ja mielenkiintoisen näköinen lapasmalli. Täytyykin jossain vaiheessa kokeilla :)

Lumiruusu kirjoitti...

AAH - mitä neuleita jälleeen!
Raitasukat on kauniit ja miten esteettiset ne onkaan kuvassa kun niissä on nuo bambu (?)-puikot kiinni...arjen kauneutta..Minusta villalangat korissa on aina ihana näköiset vaikka mulla ei sellaisia koreja olekaan..

Ajatella ,että olet jo saanut "Valkoisen Joulun" valmiiksi-
se on todellinen taidonnäyte ja varmasti olet valinnut siihen hienot kehykset ! :)
Sulla kun on tuota tyylitajua :)

Saara kirjoitti...

Kivan kuuloinen loma sinulla. Ja tosi nopsa neuloja kyllä olet, sukkia tulee ihan liukuhihnalta!
Monia kivoja neulemalleja olisi mitkä houkuttaa, mutta ei oikein ole ollut aikaa. Lankoja olen niihin toki ostellut, joten hieman kaapit tursuaa...
Sekin vähä mitä olen neulonut, joutui purkuun; Onnistuin saamaan tuubikaulurin kierteelle ja kaiken hupuksi huomasin sen vasta kun eka kerä oli jo neulottu!

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Onpas kiva tuo lapasten mallineule; on päässyt minulta jotenkin ihan ohi, mutta nyt kävin lukemassa "Matleenalla", eikä tosiaan vaikuta vaikealta (itseasiassa muistelen, että olen joskus vuosia-vuosia sitten tehnyt tuollaista johonkin palmikkopuseroon väliraidaksi).Täytyypä muistaa kokeilla!

Nätisti raidoittuvat sukat. Olen jotenkin ruvennut tykkäämään siitä, että raitalankaan laitetaan tuota yksiväristäkin, ihan riippumatta siitä, onko kysymyksessä raitalangan vähäisyys vai mikä. Jotenkin se tuo ryhtiä ja jujua muuten tasaraitaiseen sukkaan.

Katju kirjoitti...

Nyt on "se" hihatin ohje mun blogissa. Kokeile ja kerro sit kuin onnistui.

Anonyymi kirjoitti...

Hello

This is my first visit to your blog.
Your knitting is lovely!
Your Christmas stitching project is beautiful.
Happy stitching!

Matleena kirjoitti...

Voi että, mihin tuo aika kiirehtii, kun en muka ehdi blogejakaan seuraamaan eikä minulla ole edes kiire! ;O Täälläkin oli taas monta postausta näkemättä ja huomasin, että olet taas kutonutkin. Ahkerasti olet taas tehnyt kaikkea kaunista. :)