keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Pieni matkakertomus

Olipa mukava taas piipahtaa Tallinnassa! Matkatoverilleni Erjalle tämä olikin ensimmäinen visiitti sinne, mutta varmaankaan ei viimeinen, sen verran mukavaa meillä oli.

Matka alkoi varhain sunnuntaiaamuna, tarkalleen klo 0.55 starttasi bussi täältä Iisalmesta kohti pääkaupunkia, sieltä Tallink Starilla lahden yli ja jo pian puolenpäivän jälkeen olimme perillä. Hotellimme Eurooppa on ihan sataman lähellä ja saimme huoneet heti. Sunnuntaipäivä kului  kaupunkiin tutustuen jalkaisin. Kahvittelimme Vanalinna-kahvilassa ja illalla söimme tietenkin minut tuntien Peppersackissa. Näköalapaikallakin kävimme, ja sieltä tulimme pitemmän kaavan mukaan pois. Kävelimme näet liian pitkälle ja ehkä väärään suuntaankin Lai-katua ja sittenpä pyörimme aika pitkään kadulla jos toisellakin ja jossakin puistossa, ennen kuin osauduimme "kartalle". Erjan jalat olivat jo ihan muusina;) Onneksi Tallinna on niin pieni, ettei oikeaa eksymisen vaaraa ole.Se olen minä tuossa näköalapaikalla, reissussa rähjääntyneenä näemmä. Aika hurja viiden hengen porukka oli samaan aikaan tuossa tasanteella: seisoivat kaiteella (eivätkä ollenkaan tönkkönä pelosta) ja joku filmasi heitä. Olisko ollut jokin mainoskuvaus tms.

Maanataiaamuna suuntasimme hotellin yhteydessä olevaan Europeia-salonkiin. Sähköpostilla olimme varanneet ajat geelikynsien laittoon ranskalaisella manikyyrillä ja jalkahoitoihin. Geelikynsien laittaja tuli Fahle-ilusalongista ja teki kyllä huolellista työtä (kysyin hänen nimensäkin, mutta unohtui jo), samoin  pedikyyrin tekijä Riina teki hyvää jälkeä ja oli oikein iloinen ja ystävällinen persoona.

Hoitojen aikana sää oli muuttunut tuuliseksi ja sateiseksi, niinpä otimme sitten hotellitaksin ja hurautimme Karnaluksiin, matka sinne maksoi 6 e. Sieltä ostin sukkalankoja ja puuttuvia dmc-lankoja, neuloja, puikot ja jotain muuta pientä. Sitten soitto hotelliin ja samainen ystävällinen englantia puhuva nuorimies tuli taksilla hakemaan meidät ja vei Vanhaan kaupunkiin 6 euron hintaan.

Pierren suklaakahvilan jälkeen kävelimme hotellille aikamoisessa tuulentuiverruksessa ja sateessa. Illalla lähdimme säätilanteen vuoksi  hotellitaksilla Vanhaan kaupunkiin, maksoi 1 euroa per nokka. Taksipalvelu hotellilta on kyllä hieno juttu (taksi pitää varata respasta) ja muutenkin voin suositella hotellia. Kävimme syömässä intialaisessa Maharajassa Raekoja platsilla, olipa siellä hyvä ruoka.Sää selkeni sen verran sitten illan mittaan, että jalkaisin oli hyvä palailla takaisin.

Tiistaiaamuna aamupalan jälkeen kävelimme vielä kaupungille ja kävimme Maiasmokassa kahvilla. Hotellille palailimme kukkakadun kautta ja ostin pienen kukkakimpun (2,50 e), joka säilyikin ihmeen hyvin kotiin.
 Kotimatka tänne meille asti on aina pitkä, ensin Euroopalla 3,5 h ja sitten bussilla reippaat 7 tuntia, huh! Mutta siitä huolimatta, kyllä kannattaa!

Ostamistani Step-sukkalangoista on tarkoitus neuloa SeijaP:n suunnittelmat Raitapolvarit. Nytpä lähden pyörälenkille ja sitten sukkia aloittelemaan uusien kynsien kera!8 kommenttia:

Lisbet kirjoitti...

Ihan kiva oli lukea Tallinnan reissusta,kyllä sinne pitäis kanssa lähteä nais porukassa että sais käydä siellä Karnaluksissa.

seijap kirjoitti...

Hmm... Noista tulee varmasti herkulliset raitapolvarit!

intsu kirjoitti...

Kiva tallinnanreissu teillä. Mä niin tykkään lukea matkoistakin.

Maria kirjoitti...

Kiva matkakertomus. Kiitos hotellivinkistä, laitanpa mieleen. Tallinna on ihana kaupunki, vanha ja niin kaunis.

Lumiruusu kirjoitti...

Varmaan oli kiva reissu ,mukavaa saada matkaterveiset näin kuvin ja kertomuksen muodossa :)
Kauniita lankoja !

Anonyymi kirjoitti...

Kauniit kynnet ja ihanaa lankaa :)

Sari (saristitching) kirjoitti...

Kiva lukea matkakertomusta. Pitääpä pistää taas paikkoja mieleen, jos tulisi mentyä Tallinnaan. Olet minun "Tallinna-idolini" :-) Nätit kynnet ja lanka on herkullisen väristä.

Marjut kirjoitti...

Kiva kertomus; nuo ruoka- ja kahvipaikat ovat minulla vielä kokeilematta. Onpahan mitä kokeilla seuraavilla Tallinnan matkoilla:)