perjantai 15. marraskuuta 2013

Ei ihan samanlaiset

Kesällä ostin Tallinnan Sadamarketista hahtuvakiekon, ajatuksena tehdä siitä itsellleni tossut. Ohjeen tulostin jostain netinsyövereistä. Tämä oli ihan eka kerta, kun neuloin hahtuvasta, joten ei minulla ollut mitään käsitystä kuinka paljon sitä tarvitaan. Niinhän siinä kävi, että eka tossusta tuli valtavan suuri, ja selväksi kävi, että hahtuva ei riittäisi toiseen kokonaiseen tossuun.
Ajattelin kuitenkin huovuttaa tuon yhden valmiin tekeleen nähdäkseni onko se ollenkaan käyttökelpoinen. Pesukoneesta tultuaan tossu oli liian pitkä, mutta muuten ympärysmitaltaan sopiva, joten leikkasin tossua pienemmäksi takaa ja ompelin sauman kiinni. Yksi kiekko hahtuvaa olisi riittänyt vallan mainiosti molempiin tossuihin, jos vaan olisin älynnyt tehdä pienemmät...
Nyt sitten piti vaan saada lisää samanlaista hahtuvaa. Syksyisellä Tallinnan reissulla en millään ennättänyt käymään Sadamarketissa, mutta onneksi Kristiina ystävällisesti osti sitä käydessään alkuviikosta Tallinnassa. Paketti oli minulla jo keskiviikkona ja äkkiäkös minä yhden tossun neuloin loppuun ja eilen illalla se jylläsi kahteen kertaan pesukoneessa, kun eka kerralla ei kutistunut tarpeeksi.

Kristiinan ostama hahtuva oli just oikeanväristä, mutta siitä huolimatta sain aikaan eripariset:Hahtuva on liukuvärjättyä, väriltään luonnonvaalea-beige-vaaleanpunainen. Eka tossu on tuo vaalea ja toka vaaleanpunainen.Tuohon toiseen nimittäin tuli vaaleanpunaiset osat molemmistä kiekoista. Luulin että väri ennättää vaihtua vaaleaksi, muttei ennättänytkään kuin vähän kärjestä beigeksi :)
Vaan eipä haittaa, nämä lämmittävät mukavasti minun viluisia jalkoja!

Mutta minkäs yllätyksen maksikirje pitikään sisällään:

Näin kauniin joululiinan Kristiina oli neulonut kesällä saaressa! Liina on niin tasaista käsialaa, huomaa kyllä, että tekijä ei ole tässä asiassa eilisen teerenpoikia:). Olen oikein ihastunut tähän, monet kiitokset Kristiina!
Nyt on ristipistot jääneet näin syksyllä tarpeellisten neuleiden jalkoihin. Jouluvaihdon pistely on jo valmis, odottaa vaan viimeistelyideaa ja yksi joulupistely on aluillaan.
Pieniä neuleita on valmistunut ja lähtenyt ilman kuvausta eteenpäin, tässä kuitenkin kuvattuna itselleni jäänyt tuubihuivi harmaansävyisistä jämälangoista:
Hyvää viikonloppua!

6 kommenttia:

KristiinaS kirjoitti...

Kivat tossut tuli eikä väriero mitään haittaa.
Kiva ku tykkäsit liinasta. Mähän teen noita joululiinoja punavihreinäkin mutta jotenkin musta tuntui, että sulle sopis yksvärinen paremmin.
Mukavaa viikonvaihdetta.

Lisbet kirjoitti...

Lämpimät tossu ei kun jalkaan vaan,ihana liina ja lämpimän näköinen huívi.Pian on varmaan pakkaset.

Lumiruusu kirjoitti...

Niin pehmeän ja lämpimän näköiset tossut, varmaan ihanat jalassa..kauniithan ne ovat ,ikäänkuin liukuvärjätyt :)
-miten hieno taulu ja ihana punainen kudottu liina,varmasti oli ihana yllätys :)

Marjut kirjoitti...

Pehmoisen näköiset tossut eikä sillä eriparilla niin väliä ole, kunhan ovat lämpimät:) Kauniin liinan sait.

Sari (saristitching) kirjoitti...

Tossut ovat kauniit ja ihan herttaista, että ovat eri paria. Tuo neulottu liina on tosi kaunis. Itse on ole koskaan tullut neuloneeksi liinaa - virkattuja vain.

Unknown kirjoitti...

Ihanan lämpimän näköiset tossukat:)