lauantai 21. tammikuuta 2012

Jämälankailua

Kevätkesällä järjestelin neulelankojani ja hävitin jämälankanöttösiä. Vähän isommista nöttösistä tein lapasia ja sukkia, joita en sitten muistanut kuvata. Jämälankailu lopahti  muutamaksi kuukaudeksi, kunnes joulun jälkeen innostuin uudelleen. Nyt on valmistunut kolmet sukat ja neljännet ovat tekeillä. Yksiä en muistanut ottaa kuvaan, vaan tässäpä tälläiset parit:


Molemmat parit ovat tuollaiset "ruttuvartiset", alimmaisissa on ruskeat terät, jätin tarkoituksella alle, kun ovat olleet jo kovassa käytössä. Jos jonkun mielestä päällimmäisissä värit ovat huonosti yhteensopivat, niin säästäköön sen niihin sukkiin, jotka ovat tekeillä;)
Jämistely on mukavaa, siinä saa epämääräiset lankakerät pois kuleksimasta.

Yksi pieni pistelykin on näytettävissä. Erja-ystävä täytti vuosia ja sai Renato Parolinin Talven värit -kirjasta pistellyn pikkuroikon, jota voi käyttää vaikka avaimenperänä:


Eipäs tässä nyt tämän kummempaa, joten seuraavaan kertaan...

7 kommenttia:

Matleena kirjoitti...

Mukavaa nähdä täällä ptkästä aikaa neuleitakin! :) Allekirjoitan tuon, että jämistely on mukavaa. Varsinkin, kun saa useamman nöttösen tuhottua.

Ninnu kirjoitti...

Kaunis E-pistely!

Lumiruusu kirjoitti...

Molemmat sukat on kauniit ,toiset on kuin suklaata jakarpaloita ,vaaleat ovat selvästikin nonparelleja ,ihana sekoitus kaakunkoristeita :)

Auts,kun ihana pikku-pistely ,upean väristä rik-rak nauhaa ,mistä saa noin kaunista väriä ??:)

Maria kirjoitti...

Kivoja nuo talvikirjaimet, yritin tehdä jouluksi, mutta en saanut aikaiseksi kovin monta. Viimeistelemättä vielä valmiitkin.
Sukan kutominen on ihanaa pakkaspuuhaa! Mulla kaksi paria kesken, mutta nyt on pistelyinto päällä;)

Sari (saristitching) kirjoitti...

Kivoja sukkia. Hienoa, kun saat jämälankoja tuhottua. Todella ihana tuo Renato Parolin -pistely!

Marjut kirjoitti...

Minunkin pitäisi keräillä jämälankoja yhteen ja katsella, mitä niistä saisi aikaiseksi. Sukkasi ovat oikein pirteitä ja ruttuvarsi olisi kokeilemisen arvoinen.
Pistely on kaunis!

Saara kirjoitti...

Kivoja sukkia, ja ihana pistely! :)
Itse en ole vielä tehnyt mitään tuosta kirjasta mutta pitäis kyllä, ovat niin nättejä!