lauantai 7. tammikuuta 2012

Janvier

Eilen illalla valmistui tammikuun pistely, joka pääsi koristamaan uutta lankalaatikkoani, kolmessa aikaisemmassa laatikossa alkoi olla jo tilanahtaus.Mallli on Plaisir de broder point de croix lehdestä nro 7/10. Kangas on ihanaa Sassys´s Hand Painted Fabric 28 ct cashel linen, väri Midnight. Ei mitään helpointa pisteltävää, joten pikkuvirheet annettakoon anteeksi;)
Aikaisemmat lankalaatikkoni ovat kesäaiheisia, joten pitihän yksi talviaiheinenkin joukkoon saada. Minulta unohtui pistellä pikkuteksti tuohon vasemmalle lumen yläpuolelle: cést l´hiver, huomasin unohduksen vasta kun olin liimannut kankaan laatikkoon, vaan eipä haittaa.

Tämän talven hiihtokausi on nyt avattu! Ei millään olisi huvittanut lähteä: hae ensin monot kellarista ja etsi hiihtopuku, voitele sitten vähän suksia autotallissa ja talsi ne kainalossa puolen kilometrin päähän ladulle. Vaan kun siellä sai sukset jalkaansa, niin kylläpä oli mukavaa! Jospa tänä talvena tulisi hiihtokilometrejä enemmän kuin viimeksi, silloin oli milloin pakkanen tai tuisku tai sitten olin kipeänä. 

Oikein mukavaa viikonloppua!
13 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Kaunis pistely! Meillä ei vielä hiihtämään pääse. Saa nähdä, jääkö tämänpäiväinen lumipeite maahan.

Marika kirjoitti...

Ihana pistely ja passaa tuo kangas malliin kyllä tosi hyvin. Hyvä että tuli käyttöön. :-)

Minua ei vieläkään tuo hiihto kiinnostaa. Sain siitä yliannostuksen penskana. Jumpissa sitten kierränkin pitkin kaupunkia kuin heikkopäinen. :-)

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Onpas ihana, ja niin talvinen! Tosi kaunis pohjakangas, muuten!
Naapurinisäntä kaarteli moottorikelkalla tuossa pellolla, eli ilmeisesti hiihtokauden voisi avata täälläkin. Minun viikko sitten mustunut varpaani ei kylläkään vielä anna myöten, mutta lapsille voisi suksia varastosta etsiä...
Viime joululoma olikin hiihtokeliä kokonaan, kovien pakkasten kera. Nyt vasta on täällä sen verran lunta, että tänä talvena hiihtämään - ehkä - voisi mennä...

KristiinaS kirjoitti...

Kaunis laatikko! Tuollaisesta on ilo ottaa lankaa.
Viimeistelykin varmasti vie oman aikansa ja taito se on sekin.

Maria kirjoitti...

Oikein kaunis! Kivan värinen tuo kangas. Olen suunnitellut yhtä jouluseimimallia, siihen tuo kangas olisi oikein sopiva.
Ihan nauratti, kun luin hiihtojuttuasi. Juuri samat mietteet aina minulla. Mutta kun saa lähdettyä, on oikein hauskaa. Meillä on myös satanut vähän lunta, mutta vielä ei ole hiihtokelejä.

Sari (saristitching) kirjoitti...

Kaunis laatikko! Mitä lankoja tuolla säilytät? Ristipistolankoja vai neulontalankoja?

Saara kirjoitti...

Kaunis talvimaisema, ja mikä ihana kangas!
Omat lankalaatikkoni ja -pussukkani eivät ole oikein esittelykelpoisia... :)

KristiinaS kirjoitti...

Ahaa, että taitaa olla tuija se kasvi. Mä tutkin sitä nyt tarkemmin ku sain vinkin mikä se vois olla. Kummalliset ne ns. kävyt siinä on.

Maikkili kirjoitti...

kiva löytää sinut täältä, Virheistä tietää että se on itse tehty Suomalaista käsityötä, vaikka en minä kyllä löydä yhtään virhettä.....;))

Lumiruusu kirjoitti...

Olen aina suorastaan ilahtunut kun olet päivittänyt näitä kuukausimalleja tänne valmistuneeksi...aivan ihana sarja!
Ja mikä viimeistely..ihana lankalaatikko :)

Päivikki kirjoitti...

Kaunis pistely! Miekin aloitin eilen ristipistotyön nyt lomalla - saa vaan nähdä, milloin se valmistuu.

Täällä ei vielä ole riittävästi lunta hiihtämiseen, sitä odotellaan.

Ninnu kirjoitti...

Kangas on kauniin värinen. Nätti pistely kaikinpuolin. Mun muliinilangat ovat peltirasioissa, joissa on ollut ennen tuliaissuklaita miehen työmatkoilta :-).

Meillä puoliso tykkää hiihtämisestä kovasti. Mä vaan lenkkeilen koirien kanssa... :-)

"pappi puikoissa" kirjoitti...

Kiitokset onnitteluista :)