lauantai 5. tammikuuta 2013

Pakkaspäivänä

Tavoistani poiketen tein pari uudenvuodenlupausta. Ensiksikin yritän hiihtää enemmän kuin viime vuosina, käsityöt ovat näet pikkuhiljaa nakertaneet hiihtoharrastustani ja muutakin ulkoilua. Tänään onkin ollut hieno hiihtosää, päivän hiihto-osuus on jo hoidettu. Toiseksi yritän olla ostamatta uusia ristopistomalleja...muutama on kuitenkin ihan pakko hankkia ja vaihdot yms. on sallittuja:)

Forest Snowfall valmistui. Pistelykangas oli niin nafti (halusin sen pistellä tuolle harmaalle) että jätin alareunasta ja sivuilta ornamentit pois. Tekstiin oli pakko käyttää DMC:n sinisävyistä lankaa, koska suositeltua lankaa minulla ei ollut tarpeeksi. Liian jyrkästi tuossa langassa tuo väri vaihtuu, tekstistä ei saa selvää kovin helposti (ainakaan tuossa valokuvassa), mutta ei nyt mahda enää mitään...Ostin kaupasta kehykset, mutta kehystysyritykseni oli ihan tuhoon tuomittu, koska kangas on aika löpryä, joten vien sen kuitenkin kehystämöön ensi viikolla. 
Maijalta sain joulukuun alussa ihanan Dimensionin jouluisen lintukitin. Aloittelin kuitenkin tekemään sitä nyt joulun jälkeen. Alkuun tuntui ettei pistelystä tule mitään, pakkauksen aidakangas oli kovaa, sormenpäät välillä teipattuina sitä olen tehnyt ja kangas on tiheää ja pistoja vierivieressä. Alkukankeuden jälkeen teen sitä ihan innoissani, siitä tulee minusta tosi nätti. Aion soveltaa pistelyä niin, että en tee ollenkaan tuota punaista osuutta. Tässäpä kuva mallista ja lankasotkuista:
Suunnitelmissa on pistellä lisää lintusia, kardinaali taitaa olla seuraavana vuorossa.
Hyvää loppiaista!

12 kommenttia:

Sari (saristitching) kirjoitti...

Nätti on talvitaulu eikä mitään reunaornamentteja kaipaa. Kiva tuo lintunenkin!

Ninnu kirjoitti...

Forest Snowfallissa on hienot hillityt värit. Suloinen lintunen.

Lumiruusu kirjoitti...

Forest Snowfall on kaunis juuri tullisena..minusta sinisävyinen lanka sopii tekstiin maiiosta tulee tunnelma lumesta ,jäästä ja talven pakkasista.


Auts, nuo Dimensions Gold -kitit on minusta tosi vaikeita ja 18 aida niisä tosi tiukkaa langatkin on hiukan ohkaisemmat kuin DMCt ja venyvät ja hiutuvat helposti...vaan lopputulos palkitsee vaivan.

Rp.kerhokaverini tekevät D.Gold kittejä aivan innoissaan :)
(minä tosiaan yhtä kokeilin mutta eipä onnistunut ,
-no way !! :D

Niin vaan jouduin luovuttamaan - se tumman sininen tosi tiheä kangas oli niin täynnä vaaaleanharmaata kissankarvaa tiukasti kiinni ommeltuna ettei sitä olisi saanyt kuntoon teippiharjalla eikä pesten..

Vaan sinäpä pistelit sen valkoisen pitsikuvioisen Joulu-samplerinkin ,
Ja kyllä tämä lintukittikin jo sujuu ! :)
Tosi hyvä idea jättää kirkkaanpunainen tausta kokonaan pois :)
Hyvä Hyvä!
:)

Virpi kirjoitti...

Forest snowfall on tosi kaunis. Aiotko laitattaa siihen paspiksen? Koeta etsiä pienempi neula tuolle Dimensionsin kitille ja jos pistelee kehyksen kanssa niin silloin en ainakaan niin useasti töki sormeeni mitä kädessä pistellen. Huippuihana tulee tuosta lintusesta!

Anonyymi kirjoitti...

Forest Snowfall on niin ihana! Ja mullakin on noita kittejä, kun vaan ehtis niitäkin pistelemään; linnut vaikuttavat vuosi vuodelta rakkaammilta, kuten muutkin luonnon elävät...
Sama vika on mullakin, että liikuntaharrastus on kärsinyt käsitöiden takia. Onneksi kuntojooga alkaa taas maanantaina, tulee edes jotain ryhtiä. Ja koira yrittää kyllä parhaansa mukaan pitää mun ulkoiluttamisesta huolen :D.
Minäpä yritän muistaa tuon kardinaalilehden sulle!
Ja postia on tulossa, perille pitäis tulla ensi viikolla :).

Marjut kirjoitti...

Onpa taas kaunis pistely!

Virpi kirjoitti...

Ihana malli, kiva nähdä sitten kehysdtettynä myös. Kehystäminen on muuten aika hankalaa hommaa...

Kittejä löytyy täältäkin. Koitan minäkin olla ostelematta turhia tänä vuonna!

Saara kirjoitti...

Kaunis pistely, rauhallinen talvinen tunnelma siinä ja kauniit värit.
Yritän pitää pientä shoppailukuria minäkin... Ja muutaman kilometrin hiihtolenkin olen tehnyt aina joka kolmas päivä. :)

Irmeli kirjoitti...

Onnellista Uutta Vuotta sinulle Eila. Reippahasti olet jatkanut pistelyitäsi :). Aivan ihana tuli talvitaulustasi, niin pehmet värit, tykkään. Lintumallikin näyttää tosi kivalta.

Unknown kirjoitti...

very very beautiful !!
Pat

Michelle kirjoitti...

Beautiful stitching - such a lovely piece!

Mari kirjoitti...

Ihana malli, ihan yks lemppareistani. Kardinaalilinnut on kivoja myös, niitä tuntuu löytyvän monesta mallista, nyt kun niistäkin tykkää :)